İyi günler dilerim, umarım gününüz güzel geçiyordur.
Konuyu açma sebebim hem içimi dökmek hem de bu yoldan geçmiş kişilere danışmak.
Ben, oldum olası okulu sevmedim. Anaokulunu bile yarıda bırakıp 1. sınıfa gitmeyi bekledim, o derece okula karşı bir nefretim vardı. Derken ilkokul geçti gitti. Ortaokulda ise virüs yüzünden eğitim yarıda kaldı; canlı derslere sadece 2-3 kez girdim. Böylece ortaokul da bitti. Bu durum haliyle LGS'de iyi bir puan yapamamama sebep oldu (Suçu koronaya atmıyorum tabii ki benim hatam olduğunu bende biliyorum.) OBP ile ortalama bir meslek lisesine yerleştim. Şu an staj yapıyorum.
Ailem, YKS'ye hazırlanmam ve bilgisayar mühendisi olmam için ısrar ediyor. Ancak ne temelim var ne de yeterli zamanım. Mezuna kalmamı da istemiyorlar. Uzun zamandır bu konuyu düşünüyorum. Bir şeye kafa yoruyorsam karşılığını hayli almak isterim; ama bir şeyin karşılığını alamayacağıma inanırsam çalışmak da içimden gelmiyor. Hevesim tamamen kayboluyor. Biliyorum, bu biraz çocukça bir düşünce, ama elimde değil. Ülkenin durumunu da göz önüne alınca hiçbir şey yapma isteğim kalmıyor. Ama bir yerden başlamak ve sorumluluk almak gerektiğinin bilincindeyim. Hem ailemi hayal kırıklığına uğratmamak hem de geleceğim için doğru bir karar vermek istiyorum.
Uzunca zamandır düşünüyorum, Hangi bölümü okumalıyım? Kendimi hangi alanda geliştirsem önüme fırsatlar çıkar? Bu sorulara cevap bulmaya çalışırken
bu konuya denk geldim.
Oyun yapımı, yazılım ve donanım hakkında az çok bilgim olduğunu düşünüyorum. Oynadığım bir oyunda beğendiğim kısımları not alıyorum ve bunları kendi oyunuma nasıl harmanlarım? diye uzun uzun düşünüyorum. Kafamda bir senaryo bile kurdum; ancak modelleme ve yazılım alanında öğrenmem gereken çok şey var. Bu yüzden bir yandan üniversiteye gitmek istiyorum. Hem ortak düşüncelerimizin olduğu insanlarla tanışmak hem de bir oyun ekibi kurmak istiyorum. Bunu yurt dışında yapmak da fena olmazdı.
Asıl soruma gelecek olursak, sevdiğim ve bana zor gelmeyecek bir bölüme geçip yazılım ve dil konusunda kendimi geliştirmek mantıklı olur mu? Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Buraya kadar okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim.