Makaleler
4
Yer
Asphodel
İyi günler dilerim, umarım gününüz güzel geçiyordur.

Konuyu açma sebebim hem içimi dökmek hem de bu yoldan geçmiş kişilere danışmak.

Ben, oldum olası okulu sevmedim. Anaokulunu bile yarıda bırakıp 1. sınıfa gitmeyi bekledim, o derece okula karşı bir nefretim vardı. Derken ilkokul geçti gitti. Ortaokulda ise virüs yüzünden eğitim yarıda kaldı; canlı derslere sadece 2-3 kez girdim. Böylece ortaokul da bitti. Bu durum haliyle LGS'de iyi bir puan yapamamama sebep oldu (Suçu koronaya atmıyorum tabii ki benim hatam olduğunu bende biliyorum.) OBP ile ortalama bir meslek lisesine yerleştim. Şu an staj yapıyorum.

Ailem, YKS'ye hazırlanmam ve bilgisayar mühendisi olmam için ısrar ediyor. Ancak ne temelim var ne de yeterli zamanım. Mezuna kalmamı da istemiyorlar. Uzun zamandır bu konuyu düşünüyorum. Bir şeye kafa yoruyorsam karşılığını hayli almak isterim; ama bir şeyin karşılığını alamayacağıma inanırsam çalışmak da içimden gelmiyor. Hevesim tamamen kayboluyor. Biliyorum, bu biraz çocukça bir düşünce, ama elimde değil. Ülkenin durumunu da göz önüne alınca hiçbir şey yapma isteğim kalmıyor. Ama bir yerden başlamak ve sorumluluk almak gerektiğinin bilincindeyim. Hem ailemi hayal kırıklığına uğratmamak hem de geleceğim için doğru bir karar vermek istiyorum.

Uzunca zamandır düşünüyorum, Hangi bölümü okumalıyım? Kendimi hangi alanda geliştirsem önüme fırsatlar çıkar? Bu sorulara cevap bulmaya çalışırken bu konuya denk geldim.

Oyun yapımı, yazılım ve donanım hakkında az çok bilgim olduğunu düşünüyorum. Oynadığım bir oyunda beğendiğim kısımları not alıyorum ve bunları kendi oyunuma nasıl harmanlarım? diye uzun uzun düşünüyorum. Kafamda bir senaryo bile kurdum; ancak modelleme ve yazılım alanında öğrenmem gereken çok şey var. Bu yüzden bir yandan üniversiteye gitmek istiyorum. Hem ortak düşüncelerimizin olduğu insanlarla tanışmak hem de bir oyun ekibi kurmak istiyorum. Bunu yurt dışında yapmak da fena olmazdı.

Asıl soruma gelecek olursak, sevdiğim ve bana zor gelmeyecek bir bölüme geçip yazılım ve dil konusunda kendimi geliştirmek mantıklı olur mu? Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Buraya kadar okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ailem, YKS'ye hazırlanmam ve bilgisayar mühendisi olmam için ısrar ediyor. Ancak ne temelim var ne de yeterli zamanım.
Sozune seker attim. Kacinci sinifsin?

Ulkemizdeki bilgisayar bolumlerin kepazelik seviyesini su sekilde aciklayayim, 3 milyon adam icinden 100K yapmis bir adam copy-paste nasil yapilir bilmiyor. 60Kya girmis olan da bilmiyor, 20K yapmislar da bilmiyor. Cogu bilen kisi ise zaten kendini kendinin gelistireceginin farkinda. Cok iyi bir universiteye gitmezsen zaten diploma icin kullanacaksin o kurumu.

Ikinci bir olasilik da universiteye ayak uydurup oradan hocalardan da support alarak kendini yukseltmek.

Universitenin gerek seviyesi 3. siniftan itibaren basliyor (eger bilgisayar muhendisligi okursan, oyun tasarimcilar ne yapiyor bilmiyorum).

Temelin yok gibi, universite senin isine yarar mesela fakat yine cogu is size kalacak. Bizim universiteden ornek vereyim mesela algoritma dersinde aval aval bakiyordu cogu oyun gelistirmeci arkadas fakat sosyoloji okuyan bir arkadas catir catir 3Dden para kazaniyor.

Her sey sana bagli.

Ulkemizdeki bilgisayar bolumlerin kepazelik seviyesini su sekilde aciklayayim, 3 milyon adam icinden 100k yapmis bir adam copy-paste nasıl yapilir bilmiyor. 60kya girmis olan da bilmiyor, 20k yapmislar da bilmiyor. Cogu bilen kisi ise zaten kendini kendinin gelistireceginin farkinda. Cok iyi bir universiteye gitmezsen zaten diploma icin kullanacaksin o kurumu.

Ikinci bir olasilik da universiteye ayak uydurup oradan hocalardan da Support alarak kendini yukseltmek.

Universitenin gerek seviyesi 3. siniftan itibaren basliyor (eger bilgisayar muhendisligi okursan, oyun tasarimcilar ne yapiyor bilmiyorum).

Temelin yok gibi, universite senin isine yarar mesela fakat yine cogu is size kalacak. Bizim universiteden ornek vereyim mesela algoritma dersinde aval aval bakiyordu cogu oyun gelistirmeci arkadas fakat sosyoloji okuyan bir arkadas catir catir 3D'den para kazaniyor.

Her şey sana bagli.

Şu an ilk sorunuzu cevaplayacagim sadece sakin bir kafayla okumak istiyorum 12. sınıfım MESEM de değilim.

Ulkemizdeki bilgisayar bolumlerin kepazelik seviyesini su sekilde aciklayayim, 3 milyon adam icinden 100k yapmis bir adam copy-paste nasıl yapilir bilmiyor. 60kya girmis olan da bilmiyor, 20k yapmislar da bilmiyor. Cogu bilen kisi ise zaten kendini kendinin gelistireceginin farkinda. Cok iyi bir universiteye gitmezsen zaten diploma icin kullanacaksin o kurumu.

Ikinci bir olasilik da universiteye ayak uydurup oradan hocalardan da Support alarak kendini yukseltmek.

Temelin yok gibi, universite senin isine yarar mesela fakat yine cogu is size kalacak. Bizim universiteden ornek vereyim mesela algoritma dersinde aval aval bakiyordu cogu oyun gelistirmeci arkadas fakat sosyoloji okuyan bir arkadas catir catir 3D'den para kazaniyor.

Her şey sana bagli.

Bilgisayarla içli dışlıyım o açıdan bir sıkıntım yok amacım 4 yıllık diploma için gitmek sınavları zorlanmadan geçip evde kendimi geliştirmek temelim yok dediğiniz gibi okuduğu bölüme neden geldiğini bilmeyenler bile var arkadaşım üniversite okuyor oradan biliyorum kendi bölüm hocalarıma da danışacağım bakalım belki 4-5 sene sonra gelip konuya iyi bir yerde yorum yapmak nasip olur.

Son düzenleme: