YouTube Geliri çekilirken her ay Bağkur mu ödemek gerekiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Atahan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 240
  • Etiketler Etiketler
    gelir
Yer
İstanbul
AdSense'deki parayı çekmek isterken bankada içerik üretici hesabı açıp o şekilde %15 vergi kesildiğini biliyorum ama vergi mükellefi olunca otomatik olarak Bağkur kaydı da mı açılıyor?

Babanın SGK'sından yararlanırken falan da sayılıyor mu?

Babanızın üstüne vergi kesilirse bağ-kur ödemenize gerek kalmıyor. YouTube gelirini babanız alsın bence bu sayede Bağ-Kur'dan kurtulursunuz. Onun haricinde 18 yaşında büyüksen Bağ-Kur ödemek durumunda kalacaksın.

Hocam şu an hali hazırda kanalım yok ama arkadaşımla bazı planlarımız vardı, 18'den büyüğüm bu arada. Öyle bir durumda AdSense hesabını falan da babamın üzerine açıp öyle mi ilerlemek gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynen öyle yapacaksın bizzat YouTube üzerinden para kazanıyorum diğer türlü yaparsan YouTube'dan kazandığınla zaten Bağ-Kur'u ödeyebilmen çok zor. Ben aylık 1M izlenirim diyorsan Bağ-Kur öde hemde sigorta girişinde yapılmış olur.

Hocam peki para kazanma açıldıktan sonra bir müddet parayı çekmeden orada bekletip biraz daha iyi kazanmaya başlayınca çekim yapsak sorun olur mu?

Hocam peki para kazanma açıldıktan sonra bir müddet parayı çekmeden orada bekletip biraz daha iyi kazanmaya başlayınca çekim yapsak sorun olur mu?
Hocam ama unutmayın; çok para kazanırsanız, yani öncelikli gelir haline gelirse bağ-kur ödemeniz gerekiyor.

Düzenli geliriniz olursa evet, Bağkur sigortası yapmanız gerekir. Zamanında YouTuber'ların büyük bir çoğunluğu, vergisini vermediği için yüklü miktarda ceza yemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…