AdSense'deki parayı çekmek isterken bankada içerik üretici hesabı açıp o şekilde %15 vergi kesildiğini biliyorum ama vergi mükellefi olunca otomatik olarak Bağkur kaydı da mı açılıyor?
Babanızın üstüne vergi kesilirse bağ-kur ödemenize gerek kalmıyor. YouTube gelirini babanız alsın bence bu sayede Bağ-Kur'dan kurtulursunuz. Onun haricinde 18 yaşında büyüksen Bağ-Kur ödemek durumunda kalacaksın.
Babanızın üstüne vergi kesilirse bağ-kur ödemenize gerek kalmıyor. YouTube gelirini babanız alsın bence bu sayede Bağ-Kur'dan kurtulursunuz. Onun haricinde 18 yaşında büyüksen Bağ-Kur ödemek durumunda kalacaksın.
Hocam şu an hali hazırda kanalım yok ama arkadaşımla bazı planlarımız vardı, 18'den büyüğüm bu arada. Öyle bir durumda AdSense hesabını falan da babamın üzerine açıp öyle mi ilerlemek gerekiyor?
Hocam şu an halihazırda kanalım yok ama arkadaşımla bazı planlarımız vardı, 18'den büyüğüm bu arada. Öyle bir durumda AdSense hesabını falan da babamın üzerine açıp öyle mi ilerlemek gerekiyor?
Aynen öyle yapacaksın bizzat YouTube üzerinden para kazanıyorum diğer türlü yaparsan YouTube'dan kazandığınla zaten Bağ-Kur'u ödeyebilmen çok zor. Ben aylık 1M izlenirim diyorsan Bağ-Kur öde hemde sigorta girişinde yapılmış olur.
Aynen öyle yapacaksın bizzat YouTube üzerinden para kazanıyorum diğer türlü yaparsan YouTube'dan kazandığınla zaten Bağ-Kur'u ödeyebilmen çok zor. Ben aylık 1M izlenirim diyorsan Bağ-Kur öde hemde sigorta girişinde yapılmış olur.
Aynen öyle yapacaksın bizzat YouTube üzerinden para kazanıyorum diğer türlü yaparsan YouTube'dan kazandığınla zaten bağ-kur'u ödeyebilmen çok zor. Ben aylık 1M izlenirim diyorsan bağ-kur öde hem de sigorta girişinde yapılmış olur.
Düzenli geliriniz olursa evet, Bağkur sigortası yapmanız gerekir. Zamanında YouTuber'ların büyük bir çoğunluğu, vergisini vermediği için yüklü miktarda ceza yemişti.