Arkadaşım gemiciliğe merak sardı bir arkadaşından yola çıkarak. Ülkenin şartlarını da göz önüne alarak 1-2 yıl gemide çalışıp Avrupa ülkelerinden vatandaşlık almayı planlıyor. Beni de gemici olmam için ikna etmeye çalışıyor fakat hem biraz çekincelerim var hem de 6 ay gemide çalışmak gözümü korkutuyor. Aileden uzak kalmak problem değil benim için ama hala yapabileceğimi sanmıyorum sanırım en son çözüm olarak gidebilirim.
Sizce bu iş yapılabilir mi? Vatandaşlık almak cazip geliyor ayrıca maaşımda bayağı güzel olacak ama hala kararsızım. Deneyimi olan veya düşüncesi olanlar varsa cevaplarsa çok sevinirim.
Askerlik gibi bir şey. Benim çalıştığım yerde bir arkadaş gemicilik okuyordu mezun olup gitti kendi mesleğini aldı eline. Şu an çok iyi paralar kazanıyor ayrıca maaşını dolarla alıyor yabancı bir şirkette çalıştığı için. Kendisi 24 yaşında. Ha ben tavsiye eder miyim etmem çünkü her ne kadar maaşı iyi olsa da çalışma şartları çok zor. Memur ol çok çok daha iyi.
Askerlik gibi bir şey. Benim çalıştığım yerde bir arkadaş gemicilik okuyordu mezun olup gitti kendi mesleğini aldı eline. Şu an çok iyi paralar kazanıyor ayrıca maaşını dolarla alıyor yabancı bir şirkette çalıştığı için. Kendisi 24 yaşında. Ha ben tavsiye eder miyim etmem çünkü her ne kadar maaşı iyi olsa da çalışma şartları çok zor. Memur ol çok çok daha iyi.
Mesela psikolojik sıkıntılar, Sürekli korsan tehlikesi, 6 ay gemide izole yaşama, etrafta arkadaşın kalmaz, evlenecek kız bulamazsın, bulsan bile muhtemelen kabul etmez, insanlarla konuşma kabiliyetin düşer çünkü 6 ay sürekli aynı adamları görüyorsun, kendini ifade etme yeteneğine gelişmez o yüzden.