Detaylar
Kim cevapladı?Para için hiçbir iş yapılmaz. Hele askerlik asla yapılmaz. Bu iş severek isteyerek yapılacak bir iş. Sürekli disiplin altında sosyal hayatınız kısıtlı şekilde yaşamak istiyorsanız ayrı.
Askerlik gibi bir mesleği para için mi yapacaksınız? Vatanını korumak için para mı lazım?Bir arkadaşım parası için sözleşmeli 1-2 yıl, eğer memnun devam ederse devamlı olarak gitmeyi düşünüyormuş. Sizce parası için yapılır mı bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Askerlik diğer ülkelerde yalnızca para karşılığında yapılan bir iştir. Ne kadar para o kadar askerlik. Ancak bizim ülkemizdeki algılar çok farklı. Liseye giderken hocam bana astsubaylığı önerdi, ben ise istemiyorum dedim. Neden dedi, ben bana uygun değil dedim. Ben olsam asla yapmazdım. Meslek liseliler uzman çavuş, yüksek okullular astsubay oluyor. Çoğunlukla hep böyle. Oysaki meslek lisesi ve meslek yüksek okullular okuduğu bölümün işini yapabilmeliler. Meslek lisesi ve meslek yüksek okulları askeri okul değil mesleki okuldur. Ülkemizde kablolar ters bağlanmış. 
Martinal
Başarılı
Yapacağımdan değil, sadece merak için açtım konuyu. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın ben zaten yapmam.Askerlik gibi bir mesleği para için mi yapacaksınız? Vatanını korumak için para mı lazım?
Peki rahat mı geçiyor o 1 sene?Sözleşmeli astsubaylık diye bir şey yok, zorunlu askerliği astsubay olarak yapabilirsin 1 sene.
Normal mesleği astsubay olanlar gibi yaparsın, akşam eve gidersin eğer mümkünse. Onun dışında askerlik zor bir şey.
Türkiyedeki kafalar çok karışık insanlar düşünemiyor. Askerlik dediğin ne için vatan içinmi 6 ayda vatanmı kurtardın? İnsanlar şunu anlamıyor 1 milyon eğitimi almış vatanı için her şeyi yapacak canini verecek insanmı 10 milyon ama ne yapacagi belirsiz işe yaramaz askermi? Ayrıca arkadaşlarında dediği gibi sosyal hayatın kisitlanacak şekilde yaşayacaksın para vericekler tabi. Savaş çıksa vatan için "herkes*" gider. Ama iş düzenli şekilde askerliğe dönünce o vatan kurtarma olmuyor. Umarım iyi anlatmışımdır. Ama konu başlığına dönecek olursak. Hiçbir fikrim yok o size bağlıAskerlik diğer ülkelerde yalnızca para karşılığında yapılan bir iştir. Ne kadar para o kadar askerlik. Ancak bizim ülkemizdeki algılar çok farklı. Liseye giderken hocam bana astsubaylığı önerdi, ben ise istemiyorum dedim. Neden dedi, ben bana uygun değil dedim. Ben olsam asla yapmazdım. Meslek liseliler uzman çavuş, yüksek okullular astsubay oluyor. Çoğunlukla hep böyle. Oysaki meslek lisesi ve meslek yüksek okullular okuduğu bölümün işini yapabilmeliler. Meslek lisesi ve meslek yüksek okulları askeri okul değil mesleki okuldur. Ülkemizde kablolar ters bağlanmış.![]()
starboys611
Çalışkan
Askerlik gibi bir mesleği para için mi yapacaksınız? Vatanını korumak için para mı lazım?
Git maaşsız yap o zaman ne kadar seviyorsunuz felsefe yapmayı.
rapidfire
Çalışkan
Gelişmiş ülkelerde orduya katılan yada alınanlar bir iş kolunda yeteneği olmayan ve şiddet meraklısı kişiler oluyor genelde.
Şartları sağlıyorsanız Türkiye deki amatör ordu yerine ABD ordusunun bizzat eğitim verdiği ortadoğu da tesisleri mevcut.
Hem profesyonel askeri deneyim hemde daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz.
Geçen hizmet sürenize göre ABD vatandaşı olma hakkı da yanında bonus.
Bir çok kişi zamanında bu yolla hem parasını hem vatandaşlığını almıştı.
Şartları sağlıyorsanız Türkiye deki amatör ordu yerine ABD ordusunun bizzat eğitim verdiği ortadoğu da tesisleri mevcut.
Hem profesyonel askeri deneyim hemde daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz.
Geçen hizmet sürenize göre ABD vatandaşı olma hakkı da yanında bonus.
Bir çok kişi zamanında bu yolla hem parasını hem vatandaşlığını almıştı.