barcaxsto

Uzman
Yer
Türkiye
1 Haftadır kullanıyorum ve çok memnunum. Gerçekten Google iyi toparlamış. Özellikle "2.5 Pro" modeli muazzam çalışıyor. Şu anda lmarena.ai arena üzerinde birinci sırada zaten. Ne düşünüyorsunuz?

Ekran görüntüsü 2025-03-30 020413.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
ChatGPT kadar iyi değil. Hala bellek ve bağlamı takip etme konusunda çok zayıf.

ChatGPT'de uzun zamandır olan Custom Instructions'ı daha yeni getirdiler ki benim yazdığım talimatlara hala uymuyor Gemini. Yapay zekanın maddeleme yapmasından nefret ediyorum, paragraf tercihim. Gemini'a onu bile dikte edemiyorum.

Genel olarak yeterli ama, birçok yapay zeka kendini geliştirmeye devam ediyor. Olduğu gibi kalmayacaktır. Bence hangisi size iyi geliyorsa onu kullanmaya devam edin.

ChatGPT'de uzun zamandır olan Custom Instructions'ı daha yeni getirdiler ki benim yazdığım talimatlara hala uymuyor Gemini. Yapay zekanın maddeleme yapmasından nefret ediyorum, paragraf tercihim. Gemini'a onu bile dikte edemiyorum.
Personalize kısmına paragraf yazsın dedim hala madde yazıyor boşu boşuna koymuşlar o tusu.

Bağlam takibi konusunda genelde ChatGPT'yi daha başarılı bulsam da, dün Gemini Advanced'e geçince ve özellikle Gemini 2.5 Pro modelini kullanmaya başlayınca bu durumun ciddi anlamda değiştiğini fark ettim; modelin devasa bağlam penceresi sayesinde artık uzun sohbetlerde bile konuyu şaşırtıcı derecede iyi takip ediyor. Ayrıca yeni eklenen Derin Arama modu da muazzam çalışıyor. Bellek özelliğini ise dün test etme fırsatım oldu; Google arama geçmişime tam erişimle ve yaptığım sohbet geçmişleri ile beni tanıyıp kişiselleştirilmiş yanıtlar vermesi gerçekten inanılmaz hatta ürkütücü derecede etkileyici buldum. (Bellek hafızası muhabbeti yok bu da güzel bir şey) Şimdi "Gem yöneticisi" özelliğini test edeceğim ne kadar iyi çalışıyor merak ediyorum.
Genel olarak yeterli ama, birçok yapay zeka kendini geliştirmeye devam ediyor. Olduğu gibi kalmayacaktır. Bence hangisi size iyi geliyorsa onu kullanmaya devam edin.
Kesinlikle katılıyorum, DeepSeek hâlâ kodlama konusunda şaşırtıcı derecede iyi performans veriyor.
Bellek konusunda henüz test etmedim ancak şu image modeli fena değil.
Bellek özelliği bahsettiğim gibi sohbet geçmişi ve Google History geçmişinize bakarak sizi çok iyi tanıyabiliyor.

Personalize kısmına paragraf yazsın dedim hala madde yazıyor boşu boşuna koymuşlar o tusu.
Ben her sohbet başında "paragraf şeklinde yanıt ver" promptunu iliştirdiğim için bu sorunu yaşamıyorum. Gemini üzerinde bu sorun daha çok meydana gelse bile aslında bütün yapay zekaların ortak sorunu bu Grok, DeepSeek, Qwen 2.5 Max vb. Kullandıklarımın pek çoğu böyle maalesef. Bir tek ChatGPT bu konuda diğerlerinden daha önde.