SHERLOCKED

Başarılı
Selam. Bildiğiniz gibi Gemini şu anda Google'ın neredeyse bütün servislerine entegre. En önemlileri bence, arama motoru, NotebookLM, dokümanlar, Gmail ve Drive. Bence oldukça entegre bir bulut sistemi var. Yine bu sistemle entegre telefonları da var ama sağladığı donanım çok iyi değil sanırsam. Ne düşünüyorsunz? Bence gelecekte Apple ekosistemi ile yarışabilir. Tabii telefonları popülerleşirse.

Yoksa ben mi abartıyorum?

Telefonlarının popülerleşmesine gerek yokki. Google'ı Apple'dan farklı kılan işletim sistemi fark etmeksizin çalışması. Ben iPhone kullanıyorum ama mail, drive, tarayıcı, navigasyon, çeviri vs. tüm hizmetlerde Google'ı kullanıyorum.

Telefonlarının popülerleşmesine gerek yok ki. Google'ı Apple'dan farklı kılan işletim sistemi fark etmeksizin çalışması. Ben iPhone kullanıyorum ama mail, Drive, tarayıcı, navigasyon, çeviri vs. tüm hizmetlerde Google'ı kullanıyorum.

Ben de öyle kullanıyorum ama Pixel'de daha iyi çalışıyormuş.

Asistanlık konusunda çok yetersiz görüyorum. Bazı emirleri uygulayamıyor erişimim yok diyerek.

Türkçe olsa Bixby tercih ederdim ama Gemini'den de memnunum.

Selam. Bildiğiniz gibi Gemini şu anda Google'ın neredeyse bütün servislerine entegre. En önemlileri bence, arama motoru, NotebookLM, dokümanlar, Gmail ve Drive. Bence oldukça entegre bir bulut sistemi var. Yine bu sistemle entegre telefonları da var ama sağladığı donanım çok iyi değil sanırsam. Ne düşünüyorsunz? Bence gelecekte Apple ekosistemi ile yarışabilir. Tabii telefonları popülerleşirse.

Yoksa ben mi abartıyorum?
Yıllardır Google Fotoğraflar kullanıcısıyım. Gemini henüz "Bard" ismiyle ilk çıktığında, sistemin zamanla olgunlaşacağını öngörerek ChatGPT aboneliğimi sonlandırmış ve yıllık planla Gemini satın almıştım (yanında 5 TB hafıza ile). Öngörülerimde yanılmadım, Gemini şu an günlük kullanımda açık ara en verimli yapay zeka bence. Drive servisinin kusursuzluğu bir yana, NotebookLM bugüne dek karşılaştığım en başarılı projelerden biri 15.000 sayfalık dokümanları halüsinasyon riski minimumda işleyebiliyor. Özetle karşımızda muazzam bir ekosistem var, fakat konu mahremiyet olduğunda işin rengi değişiyor...

Eğer imkanım ve vaktim olsaydı, verilerimi tam kontrol altına almak adına "home server" yapmak ve Nextcloud kurmak isterdim. Google ne kadar başarılı bir şirket olursa olsun, veri gizliliği her zaman tartışmalı bir alan olarak kalacak. Bu hassasiyeti önceliğine almayanlar için Google gerçekten kusursuz bir tercih. (Gerçi "home server" kurmadan bu soruna çözüm bulmak mümkün Ente ve Venice ile ama onlarda çok pahalı.)

Donanım ve cihaz bakımından, yeni Pixel 10 serisi tek kelimeyle muazzam (işlemci hariç). Google’ın bu seriyle ilk kez Apple’a karşı ciddi bir rakip konumuna yükseldiğini düşünüyorum. Bu cihazların Türkiye pazarına resmi olarak girmemesi çok can sıkıcı.

Son düzenleme: