Merhaba, bu yazımda Gemini'yi kullanarak ev ödevlerinizi nasıl geliştirebileceğinizi anlatacağım.
Bu yazımda Gemini'nin diğer Google ürünleriyle olan etkileşimi olan eklentilerinden bahsediyorum.
Eklentileri kullanarak ödevlerinizi daha da geliştirebilirsiniz.
Hazırlık:
Benim ödevim yok.
O yüzden bugünlerde uğraştığım FRP oyunumla ilgili belgeden anlatacağım.
Dilerseniz ek istemler ile size yaptığı geliştirme önerilerini dikkate almasını söyleyerek geliştirmeleri yaptırabilirsiniz. Tabii bu etik midir değil midir bilemem.
Unutmayın! Gemini'den çok çeşitli şekilde yararlanabilirsiniz. Sizin hayal gücünüze kalmış.
Bu yazımda Gemini'nin diğer Google ürünleriyle olan etkileşimi olan eklentilerinden bahsediyorum.
Eklentileri kullanarak ödevlerinizi daha da geliştirebilirsiniz.
Hazırlık:
- Google hesabınızın hesap dilini İngilizce yapın. Tüm Google ürünleri İngilizce olacak ama bunun sorun olduğunu düşünmüyorum.
- Gemini'yi açın ve Extensions kısmından Google Workspace eklentisini aktif hale getirin.
- Ödevinizi Google Docs dokümanı veya PDF dokümanı olarak Google Drive'ınıza yükleyin.
Benim ödevim yok.
- Gemini'ye şu istemi girin:
List my docs. - Daha sonra şu istemlerden birini veya benzer bir istemi girin yahut amacınıza uygun bir şekilde geliştirip daha efektif bir istem girin:
- [CODE title="İstem"]Analyse this: Doküman adı
This is my homework about bla bla bla. Tell me how it can improved. Response in Turkish lang.[/CODE] - [CODE title="İstem 2"]You are very helpful a "ders adı" teacher. You are helping that improve student's homeworks.
Analyse this: Doküman adı
Learn things inside the doc and research for them. Then tell me how it can improved. Response in Turkish lang.[/CODE] - İşlem tamamdır.
Dilerseniz ek istemler ile size yaptığı geliştirme önerilerini dikkate almasını söyleyerek geliştirmeleri yaptırabilirsiniz. Tabii bu etik midir değil midir bilemem.
Unutmayın! Gemini'den çok çeşitli şekilde yararlanabilirsiniz. Sizin hayal gücünüze kalmış.