Deniz744

Başarılı
Gemini ile bir Türkçe yama yapmak istiyorum. Metin dosyası elimde var fakat çok çok uzun, direkt atınca adım adım çeviriyor ve bu şekilde 3 günde %25'ine falan anca gelebildim. Metin belgesini 3 parçaya bölüp denediğimde yine çok az bir kısmını çeviriyor. Nasıl tekte hepsini veya büyük bir kısmını çevirtebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pro'ya sahip olmanız güzel işi kolaylaştırır. Web sitesi üzerinden bahsettiğin şekilde çalışman çok mantıklı değil, çünkü uzun dosya ve belgelerde bağlamdan kopabiliyor ai. Önerim Antigravity İDE'yi bilgisayarına kur. Google hesabın ile giriş yapınca pro sürümünü de kullanılabilirsin.
Çevirisini yapmak istediğin metinleri bir klasöre ekle ve Antigravity ile klasörü aç, zaten sol ekranda ai ile chat yapabileceğin bir pencere olacaktır. Oraya gerekli komutu verince yine aynı klasörün içerisine çevirisi yapılmış yeni metin belgesini kaydedecektir. Çeviriyi yeni bir dosya olarak kaydetmesini istememeyi unutma, yazma işlemi bitince değişiklikleri de kaydet.

Çeviri için vereceğin promtu da yine ai ile yazdırabilirsin, daha doğru bir promt daha iyi sonuç verir.

Pro'ya sahip olmanız güzel işi kolaylaştırır. Web sitesi üzerinden bahsettiğin şekilde çalışman çok mantıklı değil, çünkü uzun dosya ve belgelerde bağlamdan kopabiliyor AI. Önerim antigravity IDE'yi bilgisayarına kur. Google hesabın ile giriş yapınca Pro sürümünü de kullanılabilirsin.
Çevirisini yapmak istediğin metinleri bir klasöre ekle ve antigravity ile klasörü aç, zaten sol ekranda AI ile chat yapabileceğin bir pencere olacaktır. Oraya gerekli komutu verince yine aynı klasörün içerisine çevirisi yapılmış yeni metin belgesini kaydedecektir. Çeviriyi yeni bir dosya olarak kaydetmesini istememeyi unutma, yazma işlemi bitince değişiklikleri de kaydet.

Sabah deneyeceğim, sonuçları yazarım. Teşekkürler.