5707

Başarılı
Makaleler
4
Google'ın bu konuda yaptığı yatırımları az çok biliyorum. Doktorların bulamadığını GPT tespitleyebiliyor. GPT'ye atıldığı gibi bir mr vs atınca verdiği cevap GPT'ye gore nasıl?

Google'ın bu konuda yaptığı yatırımları az çok biliyorum. Doktorların bulamadığını GPT tespitleyebiliyor. GPT'ye atıldığı gibi bir mr vs atınca verdiği cevap GPT'ye gore nasıl?
Ayrı ayrı yatırım mı oluyor? İlk defa duyuyorum, öyle bir şey yok. Yapay zeka, internette ne kadar çok eğitim verisi olursa ve veri ne kadar fazlaysa o kadar iyi olur. Yani Gemini de iyidir.

Ayrı ayrı yatırım mı oluyor? İlk defa duyuyorum, öyle bir şey yok. Yapay zeka, internette ne kadar çok eğitim verisi olursa ve veri ne kadar fazlaysa o kadar iyi olur. Yani Gemini de iyidir.
Tabi ki oluyor. Onlarca yapay zeka var hepsi bir değil. Öyle veriyi ver bitti gibi bir durum yok onu nasıl verimli kullandığın da önemli. Boşuna mı deepseek çok daha ucuza chatgpt ile aynı modeli eğitti? Boşuna mı bu haber çıkınca abd borsasından trilyon dolar çıktı?

Tabi ki oluyor. Onlarca yapay zeka var hepsi bir değil. Öyle veriyi ver bitti gibi bir durum yok onu nasıl verimli kullandığın da önemli. Boşuna mı deepseek çok daha ucuza chatgpt ile aynı modeli eğitti? Boşuna mı bu haber çıkınca abd borsasından trilyon dolar çıktı?
Google academics gibi farklı programlarını da sonradan entegre ediyor çok buyuk bir ekosistemi var. Microsofttan daha derin. Benim hala AI favorim gemini ai.

Google academics gibi farklı programlarını da sonradan entegre ediyor çok buyuk bir ekosistemi var. Microsofttan daha derin. Benim hala AI favorim gemini ai.
Ben bi aralar chatgpt, claude, gemini, perxpelety ve deepseek'e aynı anda soruyordum soruları. Chatgpt,deepseek ve gemini bana göre en açıklayıcı ve iyi cevapları veriyordu. Zaman zaman deepseek aynı cevabı daha farklı ve anlaşılır anlattığı oluyordu. Gemini son modeliyle birlikte baya iyi oldu. Chatgpt ve gemini kullanıyorum ben.

Ben bir aralar ChatGPT, claude, Gemini, perxpelety ve DeepSeek'e aynı anda soruyordum soruları. ChatGPT, DeepSeek ve Gemini bana göre en açıklayıcı ve iyi cevapları veriyordu. Zaman zaman DeepSeek aynı cevabı daha farklı ve anlaşılır anlattığı oluyordu. Gemini son modeliyle birlikte bayağı iyi oldu. ChatGPT ve Gemini kullanıyorum ben.

Ben perplexity nasıl devam edecek anlamadım üstüne milyarlarca dolarlık değerleri var. Adamlar API+sunucu yaparak devam ediyorlar. Perplexity arama motoru olarak iyi ancak AI olarak değil bence. Deeps kullanmaya değer bulmuyorum hata verebiliyor bazen uğraştırıcı. Ben GPT ve Gemini arasındaydım. GPT 4O kullanımı Gemini 2.5 flash karşısıbda daha tatmin edici ama bilgi almak için 2.5 Pro daha iyi geliyordu yanında veo2 de geliyordu ben de üstüne ayda 350 TL olunca Gemini ile devam ettim. Sonra fark ettim ki notebooklm falan bir sürü hizemt sunmuş Google.