Örnek vermek gerekirse Samsung 9100 Pro var; zaten oldukça pahalı. WD Ultrastar, Seagate Exos gibi disklerle karşılaştırdığımızda hangisinin kullanım ömrü daha uzun olur? Hız konusunda ise tartışma yok.

Gereksiz hızlı, gereksiz pahalı ve gereksiz ısınıyor. Kısaca 3 gereksiz. Ancak anakart PCIe 5.0 destekliyordur, alır ufak kapasiteli, güvenilir, DRAM'li bir şey takar, sistemi ona yükler, alabileceğiniz maksimum verimle kullanırsınız. Ancak data tutmak için son derece mantıksız. Gen 4 bile 7.5 GB'a varan hızlarla müthiş esneklik sunarken tüm bu işler için Gen 3 bile hala yeterli gelecektir.

Sabit disklere kıyasla SSD'ler bence daha uzun ömürlü olacaktır, en azından mekanik bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, benim demek istediğim data center diskleri. 7/24 çalışmaya uygun olanlarını sormak istedim. Tabii normal olarak SSD daha iyi.
Yine aynı şekilde, kontrolcüsü güçlü ve sürekli okuma yazmaya dayanıklı (örn. 970, 980 PRO) disklerde 1200 TB gibi çok ciddi değerler veriliyor, kaldı ki sağlığı %0 olup daha hala hayatına devam eden SSD'ler de görüyoruz. Standart SSD'lerle ya başa baş ya da bir tık daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine aynı şekilde, kontrolcüsü güçlü ve sürekli okuma yazmaya dayanıklı (örn. 970, 980 PRO) disklerde 1200 TB gibi çok ciddi değerler veriliyor, kaldı ki sağlığı %0 olup daha hala hayatına devam eden SSD'ler de görüyoruz. Standart SSD'lerle ya başa baş ya da bir tık daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.
Yine de arşiv için harici disk kullanılıyor. Düzgün kullanılırsa onun da uzun süre gideceğini düşünüyorum.