iMatex

Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Elimde iki adet M.2 SSD mevcut:

• 1 TB Gen3 DRAM'li (Adata SX8200PNP)
  • 500 GB Gen4 DRAM'siz (NVMe WD PC SN740)

Bunlardan hangisine Windows 11 kurmam, hangisini oyun depolaması için kullanmam daha mantıklı olur? WD SN740 teorik olarak daha hızlı ancak DRAM barındırmıyor; Adata SX8200PNP ise hem DRAM'li hem de kapasite açısından avantajlı.

Deneyimi olanların fikirlerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam cevap için çok teşekkür ederim, fakat kafamı karıştıran nokta şu: DRAM'siz olan SSD 5000 MB/s okuma ve 4900 MB/s yazma hızına sahipken, DRAM'li SSD 3500 MB/s okuma ve 3000 MB/s yazma hızına sahip. Bu hız farkı pratikte ne kadar fark yaratır? Yani DRAM'siz SSD kararlı mı çalışmaz, hâlâ DRAM mevzusunu çözemedim.

Hocam cevap için çok teşekkür ederim, fakat kafamı karıştıran nokta şu: DRAM'siz olan SSD 5000 MB/s okuma ve 4900 MB/s yazma hızına sahipken, DRAM'li SSD 3500 MB/s okuma ve 3000 MB/s yazma hızına sahip. Bu hız farkı pratikte ne kadar fark yaratır? Yani DRAM'siz SSD kararlı mı çalışmaz, hâlâ DRAM mevzusunu çözemedim.
Hocam 2000 üstündeki hızlara sahip SSD'lerde zaten belirgin bir fark hissetmezsiniz, DRAM'li olunca yanlışım yoksa sistem daha kararlı oluyor ve bekletme, yavaşlama gibi sorunlar olmuyor. Ben olsam DRAM'li olana kurardım @Caner Uncu daha bilgi sahibi yardımcı olabilir.