pars
Üstün
Bizim yemekhane yemekten önce ve sonra yemeğe dair en ufak nesne içermiyordu.
Alalım diye bolca bardak su bırakıyorlardı.
Tavuk, baklava, profiterol gibi yiyeceklerden oluşan menümüz oldukça doyurucu olurdu.
Devlet otobüsle bizi aydın stadyumdan aldı, otobüsle Kastamonu'ya kampa götürdü. Bir hafta boyunca yemek, içme, konaklama ücretsiz karşılandı. Oyun, spor, gezi gibi birçok aktivitemiz oldu.
Bundan yıllar yıllar önce Bursa'da bir izcilik kampına gitmiştim. Dağda çadırlarda kalıyor, her gün yürüyüş düzenliyor ve bazen bisiklet bazen at biniyorduk. Düğüm atmayı öğrenme gibi aktivitelerde vardı elbette. Çok güzel anılarım oldu izci kampında. Yeri geldi yemekhanede çalıştık yeri geldi buz gibi soğukta ve dağın tepelerinden inip görüş alanımızı 0'a indiren sisin arasında gece nöbeti tuttuk. Gece yatmadan önce yeriz diye yemekhaneden ekmek ve reçel çalardık hatta, karıncaların çadırımıza doluşmasına sebep olurdu ama olsun. Doyardık sonuçta. Kampın sondan bir önceki günü banyo günüydü, tam bir zulüm gibiydi ama. Banyoda en fazla 5 dakika süre veriyorlardı ve 5 dakikayı geçince kapının üstünden içeriye buz gibi soğuk su atıyorlardı. O stresle 5 dakikada yaptığımız banyodan bir şey anlamadık tabii.
İzci kampından önce bir deniz kampına gitmiştim ancak orada pek bir anım yok. Çadır yerine dairelerde kalır ve her gün yüzmek için sahile inerdik.
Peki gitmeyi düşünüyor musunuz?
GSB Hatay Arsuz gençlik kampı. Kış kampı olarak mı gittiniz?
Devlet otobüsle bizi Aydın Stadyumdan aldı, otobüsle Kastamonu'ya kampa götürdü. Bir hafta boyunca yemek, içme, konaklama ücretsiz karşılandı. Oyun, spor, gezi gibi birçok aktivitemiz oldu.
Sizinki özel kamp olabilir. Para verdiniz mi?
Başvurun derim ben.
Konukevi otel gibi bir yer mi?
Deniz kampına hiç başvurmadım. İlk duyduğumda da yaşım geçmişti. Bir kez Yeşil (Doğa) kampa başvurdum. Onaylandı ve Kastamonu Yolkonak Gençlik kampına gittim.
Doğa kampına gittiniz mi?
Alalım diye bolca bardak su bırakıyorlardı.
Tavuk, baklava, profiterol gibi yiyeceklerden oluşan menümüz oldukça doyurucu olurdu.