Ha bir de o var. Bu oyun zamanında iPhone 12 telefonumun depolamasını ne sömürmüştü. Sırf 1-2 seviye atlamaya çalışıp aynı görevleri tekrar tekrar yaptırmak uğruna hem de.
Hangi görevi tekrar tekrar yaptınız hocam? Benim mi haberim yok tekrar tekrar yapılan görevlerden acaba.

Hangi görevi tekrar tekrar yaptınız hocam? Benim mi haberim yok tekrar tekrar yapılan görevlerden acaba.
Yan görevlerden bahsediyorum ben. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam oyunun ilk 2 bölümünden sonra ana hikaye görevleri için benden seviye kasmamı istemeye başlamıştı oyun. Seviye kasmak için çoğu zaman yan görevler ve günlük etkinlikler yaptırıyordu oyun. İşte o görevler ve etkinlikler bana göre fena derecede sıkıcıydı. Yok şunları yok et, yok şu kişiyi kurtar, yok şunları öldür... Böyle gidecekse ben nasıl zevk alayım? Ana hikaye dışında görev çeşitliliği azdı yani.

Artifact düşürmek için aynı abyss'i kaç defa oynadın? Sen mi söylersin ben mi söyleyeyim?

Screenshot_2024-04-06-16-00-27-64_d365b52accad0f47adbc08c16219827d.webp

Oyun bildiğin modern Metin 2.

Oynanır, sıktığı zaman sıkılırsın zaten. Sıkılınca da bırakırsın✌️
En güçlü karaktere sahip olayım, karakterim en yüksek vuruşu yapsın gibi takıntılara sahipseniz sizden çok saatler çalacak bir oyun. Yani değer mi değmez mi kişi kendi karar vermeli.

kısacası, oynanır ama oynamayın💀

@madelyn 'in dediği gibi oyun sonunu, hasar yükseltmeyi, karakter çıkarmayı umursamıyor isen atmosferi güzel oyun. Fakat sorun Genshin gacha oyunu olduğu için karakter çıkarmaktan başka gelişeceğin bir yönü yok. Karakter çıkardın diyelim, hasarı arttırmanın lazım. Ne yapıyorsun peki? Güzel bir Artifact çıkarmaya çalışıyorsun. Bunu çıkarmak için ise aynı şeyleri sürekli tekrar ve tekrar ediyorsun. Level atlama ödülleri zaten ayrı gülünç bir şey. Ödül vermese daha iyi. Kısaca oyunun başları çok eğlenebilirsin fakat sonradan kesinlikle sıkıyor bana göre. Zelda çakması birde 🥴

Yan görevlerden bahsediyorum ben. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam oyunun ilk 2 bölümünden sonra ana hikaye görevleri için benden seviye kasmamı istemeye başlamıştı oyun. Seviye kasmak için çoğu zaman yan görevler ve günlük etkinlikler yaptırıyordu oyun. İşte o görevler ve etkinlikler bana göre fena derecede sıkıcıydı. Yok şunları yok et, yok şu kişiyi kurtar, yok şunları öldür... Böyle gidecekse ben nasıl zevk alayım? Ana hikaye dışında görev çeşitliliği azdı yani.
En başta görev çeşitliliği az evet, "Yok şunları yok et, yok şu kişiyi kurtar, yok şunları öldür..." dedikleriniz günlük görevler olsa gerek ki bunlar primogem (karakter almak için kullandığımız şey) kazanmak için yapılıyor bunlarda zorunlu değil. Mondstadt bitip Liyue kısmına geçtikten sonra adamakıllı görevler gelmeye başlıyor zaten yoksa bende sizin dediğiniz gibi 20. seviye de oyunu bırakmıştım aslında sonradan geri oynadığım için çok memnunum şu an.
Artifact düşürmek için aynı Abyss'i kaç defa oynadın? Sen mi söylersin ben mi söyleyeyim?

Eki Görüntüle 33167

Oyun bildiğin modern metin 2.
Oyun sadece karakter geliştirmek ve artifact kasmaktan ibaret değil, hikayesi de var bunun ama oyunun temel amacı bunların hepsini aynı anda yapıp gelişmeye çalışmak, bunları yaparken de eğlenmek ve zevk almak gerekiyor, bazı kişiler zevk alamaz ve sıkıcı bulabilir bu da kişiden kişiye değişebilir. Evet düzgün artifact düşürmek için zindanlara çok kez girdim ve hala istediğim gibi değiller ama yine de oynuyorum ve oynarken zevk alıyorum. Zaten sadece karakter geliştirmeye odaklanırsam zevk alamam oyundan. Abyss de primogem kazanmak için oynanıyor artifact için değil.
@Nefs İlmi benim tavsiyem mondstadt bittikten sonra diğer görevler sıkıcı olsa da onları yaptıktan sonra Liyue hükümdar görevini yapmadan bırakmayın derim, yaptıktan sonra bırakıp bırakmamaya kendiniz karar verirsiniz, şahsen ben Liyue ve sonrasında oyundan çok zevk almaya başladım.

Ar60 Endgame'im oyun çıktığı günden beri oynuyorum bana kalsa oynanır, ama hikayesini atlayacaksan(bazı görevlerin arasahnesi bayağı bir uzun), beğendiğin bir karakterin gelmesini uzun süre bekleyemem diyorsan(zhongli için 1 yıl bekledim) istediğin seti kurmak için aynı zindana 500 kere giremem diyorsan, bazı puzzlelarin veya bir şeyin interneti açıp nerede olduğuna bakamam diyorsan ki bazı şeyler video izlemeden öğrenip yapılamıyor hiç bulaşma, oyunun grafikleri ve ortamı gerçekten rahatlatıcı ama bir yerden sonra bu dediğim şeylere bağlı kalıyorsunuz. Bunlar bana çok zevk veriyor ama her insana keyif vermiyor.

En başta görev çeşitliliği az evet, "Yok şunları yok et, yok şu kişiyi kurtar, yok şunları öldür..." dedikleriniz günlük görevler olsa gerek ki bunlar primogem (karakter almak için kullandığımız şey) kazanmak için yapılıyor bunlarda zorunlu değil.
Zorunlu olmayabilir, ama seviye kasmak için de önümüze başka yollar koy ya. Zindana gireceğim, seviye istiyor yine benden. Karakter geliştirmenin bir zevki olmalı ki oyundan zevk almalıyım. Ama yok işte, oynadım ve görev çeşitliliğinin tek tipliğinden sıkıldım. Bu bile oyunu bırakmam için bir sebep niteliğinde.

Oyuna başlayan kişi Liyue bölümünün ne zaman geleceğini nereden bilsin ki? O bölüme kadar oyuncuyu bir nebze de olsa tutması gerekiyor ki sıkılmadan oynasın. Mondstadt bölümünü sıkıcı yaptıktan sonra o oyuncu, daha sonraki kısımların da sıkıcı olacağını düşünüp bırakıyor mantık olarak. Bir de oyuncunun üzerinde o sıkıcı ve kötü havayı bırakınca zaten sonraki bölümlerin eğlenceli olup olmamasının bir anlamı kalmıyor.

Bende de bu oldu işte. Başlarda "İyiymiş ya" dedirtip bir noktadan sonra "Öf be, bu ne biçim bir oyun?" dedirtti şahsen. İşte o serzeniş, bu serzeniş oldu ve en sonunda oyunu bıraktım. İstedikleri kadar içerik getirsinler, açıp oynamam ben.