Rehber Gentoo Linux Kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aslaire
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 143
  • Görüntüleme Görüntüleme 8B
şu anda wifi bağlantıdayım. çok teşekkürr ederim
Gentoo, kaynak kodundan derlenen bir dağıtımdır ve birçok şey Arch Linux'da olduğu gibi sizin elinizde ve manuel kurmanızı gerektirir. wiki.gentoo.org'a bakmanızı tavsiye ederim. Aradığınız birçok şey orada bulunacaktır. Paket adlarını bulamıyorsanız packages.gentoo.org'a bakabilirsiniz. Bilgisayarınızla güzel vakit geçirmek dileği ile. Son kullanıcı için Gentoo uğraştırıcı gelebilir, eğer bilgisayarınızda uğraşmak istemiyorsanız birçok başka dağıtım da mevcut. Tabii siz bilirsiniz.

Bugünlük son bir soru
@world elle kurulmuş paketleri nasıl bulacağım

Bugünlük son bir soru
@world elle kurulmuş paketleri nasıl bulacağım
Elle kurulan paketler @world olarak işaretlenir. Uygulama adı yerine @world yazarsanız sizin "emerge" komutuyla kurduğunuz bütün programlar sayılacaktır. Bu paketler /var/lib/portage/world dosyasında saklanır, bu dosyayı metin editörüyle açarak veya cat komutuyla içinde hangi paketlerin olduğuna bakabilirsiniz. Emerge'de @world'e ekli paketlerle işlem yaparkan diğer paketlerden daha belirgin bir yeşil renk ve kalın puntoyla yazılır bu paketler.

Değil. Archinstall kullanıp Linux kuranlar kendine "advanced user" demesin. Arch kullanan da demesin.
İşleri basitleştirmek varken karmaşıklaştırmayı tercih edenler "advanced" user değillerdir zira zaten Gentoo ile Arch kullanıcı arasında her zaman bi' dediğiniz gibi fark olmaz. Olmak zorunda da değil.

Gentoo'nun ortaya çıkış amacı bile özünde basitlik iken "advanced user" yaftası yapman biraz komik geldi.

Gentoo'daki "basitlik" Linux'u bilirseniz basit. Gentoo, ebuild sistemiyle derleme ve derlenilen bağımlılıkların takibini, özellik ekleme-çıkarma gibi şeyleri basitleştiriyor. Ne ile uğraştığını bilmeyen bir insan için kolay değil. Arch Linux'da paketler derlenmiş olarak geliyor ve mimari, derleme seçenekleri, uygulama başına özellikler seçilemiyor. Üç sayfa boyunca Wi-Fi kurmaya uğraştık, benim için beş dakikalık iş ama ben zamanında uğraşmışım ki biliyorum. Gene de siz bilirsiniz. Tartışmak için tartışmayı seven birisi değilim, özellikle konuşmak isterseniz profilime mesaj bırakabilirsin. Münazara için ne yeri, ne zamanı, ne de doğru kişisi.

Archinstall kullanıp Linux kuranlar kendine "advanced user" demesin. Arch kullanan da demesin.
Neden? Zamanımıza ve elektriğimize değer verdiğimiz için mi?

Şaka bi' yana archinstall konusunda haklısın, aldıkları en saçma karar olabilir. TUI/GUI olmadan kurulan iki büyük distro vardı, bi' Gentoo kaldı galiba. Binary tabanlı başka distro varsa önerilere açığım.

Rehberde Arch kullananlara zorbalık yapabilirsiniz desem bile Gentoo'nun o seviye Advanced bir sistem olduğunu düşünmüyordum.

Tabii ki bazıları zaman, elektrik israfı vs. diye düşünebilir ki ben de öyle düşünüyorum.

@Cruslan Arch kullananları bu kadar hafife alma lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…