Rehber Gentoo Linux Kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aslaire
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 143
  • Görüntüleme Görüntüleme 8B
Geç yazdığım için kusura bakmayın spordan yeni döndüm.

Bu komut ile yapabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam grafik arayüzü de vardı.
Kod:
net-setup
Olmuyor işte.

Kod:
wpa_cli
işinize yarayabilir belki. En temizi herhangi bir Linux live USB'sine boot edip oradan terminal ile kurmanız olacaktır. Gentoo ISO'suna düz boot etmekten çok daha kolay. @199.

Hatta kurulumu yaparken dhcpcd ile wpa_supplicant kurmanızı size önerecektir. Direkt networkmanager kurun daha rahat edersiniz.

Bu hatayı alıyorum Nasıl düzeltebilirim

Dosya Ekleri

• IMG_20240221_001418_356.webp
    54,8 KB · Görüntüleme: 91
  • IMG_20240221_001429_179.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 88
@senolars, Genkernel'in kurulması lazım emerge ile. Bir de disk kurulumun çok yanlış. EFI bölümü FAT32 olabilir sadece, FAT32'yi ana dosya olarak kullanamazsın, günümüz dosya sistemlerinin sınırlarına ve özellliklerine sahip değil. Kuracağın disk üzerinde EFI bölümü /dev/sdb1 olsun, en başa koyarsan rahat edersin 500 MB yeter. Diskin geri kalanını da /dev/sdb2 olarak ayarla ve onu da BTRFS veya EXT4 olarak ayarla. Genkernel yerine bilgisayarı açmak için distribution kernel kur;
Bash:
emerge -av sys-kernel/gentoo-kernel-bin
emerge'da -v detaylı çıktı verir, -a ise yapacağın işlemi sana sorar ki buna koymazsan otomatik olarak sana sormadan kurulum başlar ne kuruyorsan.

Ben şöyle ayarlamıştım
sdb1 efi
sdb2 swap
sdb3 root
Vfat yerine fat32 mi yazmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…