Rehber Gentoo Linux Kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aslaire
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 143
  • Görüntüleme Görüntüleme 8B
Yukarıda yazmıştım genkernel kurulumu hata vermişti

Sırasıyla dediklerinizi yaptım hata da vermedi ama grupta yine bir çekirdek yok
Çekirdek kurulmamış çünkü. Emerge make.conf dosyasına eklemeniz gereken şeyi eklemiş ama onu manuel olarak onaylaman lazım. Bilgisayarını minimal iso ile aç, tekrar dediğim kodları yazıp emerge komutuna kadar geleceksin. Emerge komutunu çalıştırmadan önce etc-update yazıp manuel olarak onaylamaları yap, üzerine yazılsın mı diye sorarsa -3(eksi üç) yaz enterla. Sonra çekirdeği emerge komutuyla kur ve komutları aynen uygula.

Tekrar Ben Merhaba kernel kurulumunda hatayla bitiyor Anladığım kadarıyla ama ne olduğunu bilmiyorum açılışta çekirdek yok maalesef

Dosya Ekleri

• IMG_20240222_210343_711.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 100
  • IMG_20240222_210423_335.webp
    691,7 KB · Görüntüleme: 85
  • IMG_20240222_210530_362.webp
    764,8 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20240222_210650_654.webp
    835,2 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_20240222_210853_337.webp
    553,2 KB · Görüntüleme: 76
Tekrar Ben Merhaba kernel kurulumunda hatayla bitiyor Anladığım kadarıyla ama ne olduğunu bilmiyorum açılışta çekirdek yok maalesef.
Emerge dosyayı fetch edememiş yani internette sorun var. Internetin olduğuna eminsen emerge komutunu tekrar çalıştır. Yoksa büyük ihtimal DNS sunucusu olmamasındandır, handbook'da kurulum yaparken gerekli şeyleri kopyalatıyor, sorun çıkmıyor ama birkaç kez yeniden başlattığın için internet olmayabilir. İnternete kablolu bağlıyorsan çok büyük ihtimal internet sürücüsü vardır. ping google.com chroot içindeyken çalıştır. Eğer cevap gelirse kullanabiliyorsan sorun yok, eğer gelmiyorsa sorun var demektir. Ping atmayı ctrl+c ile iptal edebilirsin. Eğer internette sorun yaşıyorsan, ping gitmiyorsa elle DNS adresi eklemeyi dene, chroot içindeyken /etc/resolv.conf
dosyasının içine en alt satıra nameserver 1.1.1.1
yazarak CloudFlare'ın DNS servisini ekle, bilgisayarda DNS sunucusu olmadığı için(normalde dhcpcd ayarlamalı modeme göre fakat bunu kurulumdan sonra yapsan daha iyi) domain çekemiyor büyük ihtimal. Bundan sonra ping atınca cevap alabiliyorsan işlemlere devam edebilirsin. Gene diski mount etmen, chroot'a girmen, internetin olduğuna emin olup emerge komutunu çalıştırman lazım. Ardından GRUB'a çekirdeği tanıtıp GRUB listesini güncelleyeceksin. Her şeyi doğru yaparsan bilgisayarın açılmalı. Bu bahsettiğim de ilk baştaki kodlar.

İlginiz ve sabrınız için çok teşekkür ederim. kablosuz bağlıydı tekrar tekrar başlatınca kesilmiş tabii uğraşmak yerine kablolu bağladım kernel kuruluyor şu an

@Cruslan Tekrar çok teşekkür ediyorum açılış grupta çekirdek göründü ve başladı. Mutlu sonla az kaldı sanıyorum

@Cruslan Tekrar çok teşekkür ediyorum açılış grupta çekirdek göründü ve başladı. Mutlu sonla az kaldı sanıyorum

Dosya Ekleri

• IMG_20240223_011012_317.webp
    480,6 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20240223_012821_625.webp
    698 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
Bir tane masaüstü ortamı edinirsin, şu anki bilgisayarınla çok şey derlemen gerekir ki resimden anladığım kadarıyla eski bir laptop yani saatler sürer KDE ve GNOME kullanacaksan. Idareten i3, Hyprland gibi basit bir arayüz kur. Ben tiling tarzı sevmem dersen XFCE kur. Masaüstü gelsin kısaca.

Fi tarihinden SlackWare mi OpenBSD mi kuruyoruz nedir bu. User friendly kurulumların döneminden text based kurulumlara geri mi döndük.

Ve mutlu son! Evet biraz eski. 2013 model 3. Nesil i5 işlemci 6 GB RAM
Kurulum için bağladım ethernet ile ama sürekli bağlı kalması zor wi-fi bağlantısını yapamadım hyperland ve birkaç farklı masaüstü kurmak istiyorum konsol yok mu Ben mi göremedim

Dosya Ekleri

• IMG_20240223_184558_063.webp
    267,7 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_20240224_004640_843.webp
    423,8 KB · Görüntüleme: 81
KDE ile terminal yüklü gelmiyor. KDE'nin kendi terminal öykünücüsünü edinebilirsin;

CTRL + ALT + F2 ile ikinci TTY'ye gir. rootkullanıcısı ile giriş yap.
Bash:
emerge --ask --verbose konsole
yazarak yüklersin.

Sonra terminalde root yetkisi almak için sudo'yu da indir ve kur. Sudo kurmadan su
ile root kullanıcısına terminal öykünücüsüyle girebilirsin ama sudo kadar rahat değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…