Çözüldü Gentoo Wi-Fi driver sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qnix

Üstün
Makaleler
4
Merhabalar, Gentoo kurulumumda internete bağlanırken problem yaşıyorum. Öncelikle linux-firmware paketi yüklü. Cihazımdaki broadcom kart için net-wireless/broadcom-sta adlı paketi de yükledim. dhcpcd yerine NetworkManager kullanıyorum. Terminale nmtui yazdığım zaman internete bağlanamıyorum, NetworkManager ağları listelemiyor. hem systemd hem de openrc için durum aynı. Bu sorunu nasıl çözerim?

Çözüm
Generic kernel ile dene, kendin konfigüre ettiysen Broadcom'un sahip olduğun kart için kernel desteğini aktifleştirmen lazım. wireless-regdb ve b43-firmware 'i de kuruver.
Kullandigin model com sikintili bir model once wl veya hanging modulse yuklenip yuklenmedigini kontrol et. Firmware de yukluyse module opsiyonlarini kurcalamak ve rfkill blogu var mi diye bakmak disinda yapabilecegin cok sey oldugunu sanmiyorum.

Hocalarım sorun çözüldü. Sorun broadcom-sta paketi kaynaklıymış. Onu silip yerine b43-firmware paketini kurmam sorunu çözdü. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Generic kernel ile dene, kendin konfigüre ettiysen Broadcom'un sahip olduğun kart için kernel desteğini aktifleştirmen lazım. wireless-regdb ve b43-firmware 'i de kuruver.
Mesajınızı çözüm olarak işaretledim hocam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…