Gerçek BIOS bilgilerini gösteren BIOS simülasyonu uygulaması kodladım!

Charles Leclerc

Üstün
Makaleler
45
Yer
Çayeli
Bilgisayarınızdaki BIOS'ta bir ayarın durumunu merak ediyorsunuz. Fakat bilgisayarı kapatıp BIOS'a giriş yapmak istemiyorsunuz. İşte bu tarz durumlar için Python tabanlı bir BIOS simülasyonu hazırladım. Gerçek BIOS bilgilerini gösteriyor.

Çalıştırmak için bilgisayarınıza Python yükleyin. Yükledikten sonra CMD'ye şu komutları girin.

Python:
python -m pip install --upgrade pip
pip install psutil
pip install datetime

Programı buradan yükleyebilirsiniz:

Virus Total sonuçları:

Programdan görüntüler:

1744738757674.webp

1744738773903.webp

Henüz geliştirme aşamasında olduğu için kodlarıyla beraber ".py" olarak yayınladım. Tam sürümü değil yani :) Bitince daha fazla detay, özellik olacak. İsteğe bağlı olarak arayüz değişikliği de yapılabilir.

Son düzenleme:
Bilgisayarınızdaki BIOS'ta bir ayarın durumunu merak ediyorsunuz. Fakat bilgisayarı kapatıp BIOS'a giriş yapmak istemiyorsunuz. İşte bu tarz durumlar için Python tabanlı bir BIOS simülasyonu hazırladım. Gerçek BIOS bilgilerini gösteriyor.

Çalıştırmak için bilgisayarınıza Python yükleyin. Yükledikten sonra CMD'ye şu komutları girin.

Python:
python -m pip install --upgrade pip
pip install psutil
pip install datetime

Programı buradan yükleyebilirsiniz:

Virus Total sonuçları:

Programdan görüntüler:

Eki Görüntüle 140965

Eki Görüntüle 140966

Henüz geliştirme aşamasında olduğu için kodlarıyla beraber ".py" olarak yayınladım. Tam sürümü değil yani :) Bitince daha fazla detay, özellik olacak. İsteğe bağlı olarak arayüz değişikliği de yapılabilir.
Güzel ve faydalı bir program olmuş elinize sağlık.

Hocam, öncelikle müthiş bir fikir ve bence geleceği var.

Fakat keşke şu an gerçek bilgileri tamamen göstermediğini de söyleseydiniz. En azından "geliştirme aşamasında" dediğiniz konunun en altındaki kısımda belirtseydiniz. İşlemci sıcaklıkları ve voltaj değerleri pek gerçekçi durmuyor derken kodlarla karşılaşınca anladım. Gerçekten bir "simülasyon" yapmışsınız. Dediğimi yanlış anlamayın bu arada, tekrarlıyorum çok mantıklı bir program ve eğer gerçek değerleri okuyabilirse çokta başarılı olur zaten.

Gerçek BIOS bilgilerini gösteriyor.
Özellikle bu kısım biraz yanıltıcı olmuş.

Geri
Yukarı Alt