noby

Uzman
Arkadaşlar, yaşadığım olay tam bir komedi ve artık sinirden gülüyorum.

17 Kasım Pazartesi günü Türk Telekom fiber dönüşüm ekibi beni arıyor, “2 dakikaya geliyoruz” diyor. O günden beri ne gelen var ne giden. Hiçbir ekip evime gelmedi, kablo çekilmedi, kurulum yapılmadı, form imzalatılmadı. Kısacası fiber dönüşümü diye ortada hiçbir işlem yok.

Bu aramadan yaklaşık 15-20 dakika sonra bir anda modemimde sinyal gitti. İlk başta modem bozuldu sandım, farklı modemle denedim, sonuç aynı: Sinyal yok.

TurkNet’e durumu anlatıyorum, kontrol ediyorlar ve verdikleri cevap şu:
  • “Fiber dönüşümünüz tamamlanmış.”
  • “1 gün 19 saattir internete bağlısınız.”
  • “100 Mbps hız alıyorsunuz.”
  • “Herhangi bir sorun yok.”
Modemime hiçbir sinyal gelmiyor, nasıl internete bağlı olabilirim? Evime ekip bile gelmedi, nasıl fiber kurulmuş olabilir? Form bile imzalamadım, nasıl dönüşüm tamamlanmış olabilir?

BTK’ya şikayet ettim, TurkNet oraya bile aynısını yazmış:
“Her şey tamam, kullanıcı 100 Mbps alıyor.”

Ben ise internetsizim. Resmen sistemden sallama bilgiyle kayıt kapatmaya çalışıyorlar. En komiği de şu: Türk Telekom da mail atmış “kurulum tamam” diye. Tamam da kardeşim… kim geldi bu eve? Ben niye görmedim?

Şu anki ihtimalim: Fiber ekibi gelmeden VDSL hattımı kestiler ya da başka porta bağladılar. Çünkü o aramadan hemen sonra sinyal gitti.

Özetle:
Kurulum yok. Ekip yok. İmza yok. Modemde sinyal yok.
Sistemde: “Her şey tamam, internet çalışıyor.”

Bu süreçle karşılaşan var mı? Ya da bu saçmalığı çözmek için öneriniz var mı?

Tamamen varsayım yapıyorum. Acaba Türk Telekom ekipleri "bunlar TurkNet kullanıcısı" diyerek sadece port girişinize kadar bağlantıyı yapıp devamındaki işlemi size bırakmış olabilir mi çünkü bildiğim kadarıyla firmaların görev alanı oraya kadar. Örneğin ben TT altyapısında Superonline kullanırken evime girmeyen TT ekibi, ben TT'ye geçince evime gelip ev içi tesisatımı çekmiş ve modemimi ücretsiz olarak kurup hatta duvara montajını yapmıştı.

Tamamen varsayım yapıyorum. Acaba Türk Telekom ekipleri "bunlar TurkNet kullanıcısı" diyerek sadece port girişinize kadar bağlantıyı yapıp devamındaki işlemi size bırakmış olabilir mi çünkü bildiğim kadarıyla firmaların görev alanı oraya kadar. Örneğin ben TT altyapısında Superonline kullanırken evime girmeyen TT ekibi, ben TT'ye geçince evime gelip ev içi tesisatımı çekmiş ve modemimi ücretsiz olarak kurup hatta duvara montajını yapmıştı.
Hayır. Fiber kutusu direkt kapımın önünde ve hiçbir bağlantı yok.

Hatta TT müdürlüğüne gidip kendim ekip çağırdım ve onlar da bana başvurunuz yok bu yüzden bağlayamıyoruz dedi. Hepsi başka bir şey diyor ama herhangi bir çözüm yok

Hayır. Fiber kutusu direkt kapımın önünde ve hiçbir bağlantı yok.

Hatta TT müdürlüğüne gidip kendim ekip çağırdım ve onlar da bana başvurunuz yok bu yüzden bağlayamıyoruz dedi. Hepsi başka bir şey diyor ama herhangi bir çözüm yok

Çok garip. İşte bu yüzden altyapının sahibi olan firmadan hizmet almak en sağlıklısı. Sıkıntı olmayan noktada bile sıkıntı yaşatabiliyorlar.

Çok garip. İşte bu yüzden altyapının sahibi olan firmadan hizmet almak en sağlıklısı. Sıkıntı olmayan noktada bile sıkıntı yaşatabiliyorlar.
Turktelekom pahalı geliyor. 75TL de aylık modem ücreti ödememiz gerekiyor sanırım. İptal edip farklı bir firmaya geçmeyi düşünüyorum. Şuanda en mantıklısı Vodafone'ye geçmek gibi geliyor. Ne kurulum ücreti ne de modem ücreti alıyorlar ama ne kadar iyidir bilemem.

Turktelekom pahalı geliyor. 75TL de aylık modem ücreti ödememiz gerekiyor sanırım. İptal edip farklı bir firmaya geçmeyi düşünüyorum. Şuanda en mantıklısı Vodafone'ye geçmek gibi geliyor. Ne kurulum ücreti ne de modem ücreti alıyorlar ama ne kadar iyidir bilemem.

Modemi kendiniz temin ederseniz kira ücreti ödemiyorsunuz. Ayrıca ücretsiz/kiralık modemlerin ne kadar kaliteli olduğu sorgulanır. Bence bir kereliğine maddi külfete girmek en mantıklısı. Vodafone geçseniz de bir farkı olmayacak ki onlarda aynı sistem üzerinden TT ekiplerine haber verecek, TT ekibi yine gelmeyip "kurulum yapıldı" bildirimi verecek... İğrenç işler.

Modemi kendiniz temin ederseniz kira ücreti ödemiyorsunuz. Ayrıca ücretsiz/kiralık modemlerin ne kadar kaliteli olduğu sorgulanır. Bence bir kereliğine maddi külfete girmek en mantıklısı. Vodafone geçseniz de bir farkı olmayacak ki onlarda aynı sistem üzerinden TT ekiplerine haber verecek, TT ekibi yine gelmeyip "kurulum yapıldı" bildirimi verecek... İğrenç işler.
Şimdi hem modem hem ONT cihazı gerekli bildiğim kadarıyla. Türk Telekom'a geçersem modemlerini de almak zorunlu diye biliyorum. Modeme kadar verilmiş görünüyor. Fiber dönüşüm talebim de tamamlanmış görünüyor. Ancak ne modem verildi ne de fiberi kurdular. Sanırım iptal edecegim gibi.

IMG_1746.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
ONT gözükmüyor "Hizmetlerim ve Ürünlerim" kısmında. Sizin altyapı türünüz. FTTH yerine FTTB ise ONT cihazı vermezler. Fiber kutusundan CAT6 ile modeminize kablo gelir. Bu durumda en fazla 100 mbps alırsınız.

Yani kablo çekme işini size bırakmış olabilirler.

ONT gözükmüyor "Hizmetlerim ve Ürünlerim" kısmında. Sizin altyapı türünüz. FTTH yerine FTTB ise ONT cihazı vermezler. Fiber kutusundan CAT6 ile modeminize kablo gelir. Bu durumda en fazla 100 mbps alırsınız.

Yani kablo çekme işini size bırakmış olabilirler.
Onu bilmiyorum ancak ekipler gelecek ve kurulumunuzu yapacak dediler bana en başta. Bir de ben nasıl kendim optik kablo bağlayabilirim?

Bu arada sanırım FTTH var.