Merhaba,

Ben daha önce de buna benzer bir konu açmıştım ancak bu durum artık sosyal hayatımda ciddi sıkıntılar yaratmaya başladı. Örneğin, çağrılmadığım bir yere gitmemek ve istenmediğimi düşündüğüm ortamlarda bulunmamak benim için hâlâ geçerli bir prensip. Dayımlar Fransa'dan gelecek ama özel olarak davet edilmezsem gitmeyi düşünmüyorum. O noktaya kadar geldim; mutlaka açık ve net bir davet bekliyorum.

Misafir ziyaretlerine de artık neredeyse hiç gitmiyorum. Amcamı, teyzemi ve diğer akrabalarımı aradığımda ise insanları rahatsız ettiğimi hissediyorum. Bir keresinde teyzem bana, "Aynı konulardan bıktım." dedi. Aslında anlatmak istemediğim bazı şeyleri bile bozuk plak gibi sürekli insanlara tekrar tekrar anlatıyorum ve bu alışkanlığım değişmiyor. Bu yüzden saçma bir şey söylerim korkusuyla insanların arasına çıkmak istemiyorum.

Artık telefonla iletişimi de azaltmaya, hatta kesmeye başlamayı düşünüyorum. Çünkü aradığım kişiler bazen sert tepkiler veriyor ve azar işitmekten yoruldum. Bu durum gücüme gidiyor. Son zamanlarda giderek daha asosyal biri olmaya başladım. Başka bir çıkış yolu bulamıyorum. Sosyal yönüm ciddi anlamda zayıflamaya başladı ve işin içinden çıkamadığım için sizlere danışmak istedim.

İyi sosyaller.

Benim sakatlık dönemimdeki hâlimin birebir aynısı bu. Ailemden 1-2 kişi ve sevgilim harici kimseyle görüşmediğim bir dönemdi. En azından 2-3 ay kadar insan detoksu iyi gelebilir, zaten bu detoksun ardından illaki sosyallik arayacaksın.

Benim sakatlık dönemimdeki hâlimin birebir aynısı bu. Ailemden 1-2 kişi ve sevgilim harici kimseyle görüşmediğim bir dönemdi. En azından 2-3 ay kadar insan detoksu iyi gelebilir, zaten bu detoksun ardından illaki sosyallik arayacaksın.
Bende bu detoks 1-1.5 yıla ulaştı fazlası zararlı...

Problemin var, psikoloğa görün. Teyzen o kadar haklı ki. Buna benzer kaç tane konun var. Kim bilir onlara kaç defa aynı şeyi anlatıyorsundur.

Sizin sorununuz, sizi dinleyen ve anlayan biriyle konuşmak; utanılacak durum yok bir psikolog tedavisi düşünmeniz yararınıza olur.