Gerçekten bir toplumda mı yaşıyoruz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 161
Makaleler
2
Yer
Denizli
Galiba evet. Bazen milletin beklentilerine göre, standartlarına göre yaşıyoruz. Kendimize göre yaşamıyoruz bazen.

Galiba evet. Bazen milletin beklentilerine göre, standartlarına göre yaşıyoruz. Kendimize göre yaşamıyoruz bazen.
En rahatsız eden kısım; insanların beklentisine göre biri olmayınca (üniversite bölümü, iş, güç, maddiyat vs.) insanlar seni dışlamaya ve yerin dibine sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Neden hepimiz birer insan olarak normal olamıyoruz?
İlla bir yarış içindeyiz gibi hissediyorum ve öyle de artık rahatsız edici.

Ben aynı fikirde değilim. Günümüzde toplum bilinci sıfırın altında. Gördüğüm kadarıyla çoğunluk benmerkezci yaşıyor. Görgü kuralları, nezaket gibi konular sıfıra yakın. Had bilmek yok. Herkes çok patavatsız. Her şeyi kendine hak görüyor. Kıskanç, iğrenç ve mide bulandırıcı bu tür herkes ve bu tür ne yazık ki çoğunluk ve giderek artıyor.

Tabii bu toplum yaşama kuralları için yorumum. Bu yorumuma toplum baskısı altında kalmış bireyler vs. dahil değil. Hür iradesiyle yaşayabilen insanların toplum davranışları açısından konuşuyorum. Belki konudan biraz sapmış oldum ama yazmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…