Greatest

Uzman
Kablo durumları ayrı bir durum ancak kapasiteyi hesaba katarak sistemi düzenlemiyorlar sahada. Hiç kimse düzenlemiyor yani. Türk Telekom'a bak mesela. Evine fiber gelip, 100Mbit üstü paket alamayan kişilerde var çoklamaların cılkını çıkarttıkları için.
Kapasite yönetimi saha tarafında değil, Erişim tarafı yani Core Router tarafında yapılmaya çalışır. Terabit linklere sahip Nokia XRS Core Router cihazlarını boşuna almadılar. Zira Core Router'lere PoP, CDN, 4G bağlantılar, sunucular vs Core Router'lara bağlı.
Gereğinden fazla çoklama bağlantı kalitesini düşürür mü? Bölgemde sol öyle yapmış gibi görünüyor, mahalleyi gezdim Telekom dışında sadece 1 tane kabin var onunda sol olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
(Konu dışı) Hocam profiline mesaj gönderemediğim için buradan sorayım: Gereğinden fazla çoklama bağlantı kalitesini düşürür mü? Bölgemde sol öyle yapmış gibi görünüyor, mahalleyi gezdim Telekom dışında sadece 1 tane kabin var onunda sol olduğunu düşünüyorum.
Bağlantı kalitesinden bahsettiğin durum dbm (sinyal) ise, evet düşürür. Ping vs. gibi durumlar ise hayır. Ping gibi durumlar Transit (IP taşıyıcı) ve şehir içi BGP anonsları ile ilgili.

Bağlantı kalitesinden bahsettiğin durum dbm (sinyal) ise, evet düşürür. Ping vs. gibi durumlar ise hayır. Ping gibi durumlar Transit (IP taşıyıcı) ve şehir içi BGP anonsları ile ilgili.

Evet fiber sinyal kaybı. Kendi cihazımla apartmandaki kutudan ölçtüğümde -26dB çıkıyor.

Evet fiber sinyal kaybı. Kendi cihazımla apartmandaki kutudan ölçtüğümde -26dB çıkıyor.
Evet. Sinyal'e direkt etki eder. Esasında dünya standartları, 1:16 maximum 1:32'dir. Bizde ise Telekom, Sol, Kablonet vs. 1:128'e dayandırmaya çalışıyor, o yüzden böylesine berbat sinyal değeri alıyor kullanıcılar. Misal ben Telekom çatısı altında çalışırken gördüğüm en düşük çoklama 1:48 idi, daha da altını görmedim öyle düşün :hehehe:

Evet. Sinyal'e direkt etki eder. Esasında dünya standartları, 1:16 maximum 1:32'dir. Bizde ise Telekom, Sol, Kablonet vs. 1:128'e dayandırmaya çalışıyor, o yüzden böylesine berbat sinyal değeri alıyor kullanıcılar. Misal ben Telekom çatısı altında çalışırken gördüğüm en düşük çoklama 1:48 idi, daha da altını görmedim öyle düşün :hehehe:
Cidden tek poptan tüm mahalleye çoklama yapmakta ayrı yetenek bölgeme dağıtım yapan kişiyi tebrik etmek lazım:)

TurkNet'in yatırım stratejisini açıkçası bende saçma buluyorum. 6 ay önce çekilip gelişme olmadıysa belki ertelenmiş olabilir, isterseniz TurkNet ile iletişime geçip durumu anlatın.

Hocam konuşmanızı bölüyorum ama kabloları Türk Telekom ekipleri çekti sanırsam.

Hocam bir önceki konuma bakabilir misiniz internetle ilgili belki bilginiz vardır.

Hocam bir önceki konuma bakabilir misiniz internetle ilgili belki bilginiz vardır.

Kabloyu inceleme şansınız olursa üzerinde ne yazıyor bakın, TurkNet veya Türk Telekom yazar ona göre anlarsınız.

Kablo'nun üstünde ne yazıyor? Telekom genelde 6 Core FOY (Turuncu) çekiyor ve üstünde Turk Telekom yazıyor. Dışarda çalışma gördün mü? O da önemli. Çalışma olan pankart asıp firma ismi: Telekom, Kablo tipi: FOY, mesafe: 200,
BM: Turkuaz. Şeklinde yazı yazıyor.

Kablo'nun üstünde ne yazıyor? Telekom genelde 6 Core FOY (Turuncu) çekiyor ve üstünde Turk Telekom yazıyor. Dışarda çalışma gördün mü? O da önemli. Çalışma olan pankart asıp Firma ismi: Telekom, Kablo tipi: FOY, mesafe: 200,
BM: Turkuaz. Şeklinde yazı yazıyor.
Kablo dışı beyaz siyah plastik bir şeyin içinde sarılı bir şekilde her katta duruyor yarın fotoğrafını atarım sizin için eğer sorun olmazsa.
Kabloyu inceleme şansınız olursa üzerinde ne yazıyor bakın, TurkNet veya Türk Telekom yazar ona göre anlarsınız.

Kablo dışı beyaz siyah plastik bir şeyin içinde sarılı bir şekilde her katta duruyor yarın fotoğrafını atarım sizin için eğer sorun olmazsa.
Bakarım. Telekom FOH (Havai) çektiği oluyor. Fotoğraf atarsın. Yalnız, her katta değil, tek bir katta durması gerekiyor. Yani tam OFDK (dağıtım kutusu) koyacakları yere bırakıyorlar. Senin gördüğün muhtemelen FRP drop. FRP ile ONT sonlandırmayı yapıyorlar daire içinde. Ancak, İki şekilde de kullanılabilir.