Evet kolay bir dil. Zorluk kriteri sence artikellerle mi ölçülüyor? Çok dar bir bakış açısı. Ne derece Almanca biliyorsunuz bilmiyorum ama liseden iyi notla geçmişseniz bile böyle bir saçma soruyu sormazdınız. Emin olun zaman içerisinde adınızdan daha iyi biliyor olacaksınız artikelleri. Kulağınızı tırmalayacak. Artikeller Almanca'nın kolay kısmı.Almanca kolay bir dil mi? Her nesneye ayrı artikelin geldiği bir dilin kolay olduğunu mu söylüyorsunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?Örnek olarak söyledim öylesine.İngilizce öğrenmek istediğini nereden çıkardın? Konuda öyle bi şey mi yazıyor?
cemkaraca 71
Üstün
Liseyi Norveç'te okudum %80 Almanca konuşuluyordu. Kolay ve zor kısım herkese göre değişir ama Almanca kolay bir dil değil.Evet kolay bir dil. Zorluk kriteri sence artikellerle mi ölçülüyor? Çok dar bir bakış açısı. Ne derece Almanca biliyorsunuz bilmiyorum ama liseden iyi notla geçmişseniz bile böyle bir saçma soruyu sormazdınız. Emin olun zaman içerisinde adınızdan daha iyi biliyor olacaksınız artikelleri. Kulağınızı tırmalayacak. Artikellerin Almanca'nın kolay kısmı.
Kişiye göre değişir doğru ama Almanca'nın zor olduğunu artikeller üzerinden örnek göstermeniz çok saçma geldi. Kolay dediysem de bir İngilizce değil tabii ki ama dünya genelindeki dillere bakarsanız çok çok altında kalıyor. Türkçe öğrenmek var bir de Almanca öğrenmek var.Liseyi Norveç'te okudum %80 Almanca konuşuluyordu. Kolay ve zor kısım herkese göre değişir ama Almanca kolay bir dil değil.
Ben isteyerek Kürtçe bir şeyler öğrendim yani ekstra efor sarf etmedim. Sadece arkadaşım ile yapmam hevesimi kaçırmadı.
cemkaraca 71
Üstün
Bana göre Almanca zor bir dil. Öğrenilmesi değil, konuşması ve artikelleri akılda tutmak zor. Sürekli ama sürekli pratik isteyen bir dil. İngilizce öyle değil tabii ki. En azından Almancada ki gibi nötr diye bir artikeli yok (das).Kişiye göre değişir doğru ama Almanca'nın zor olduğunu artikeller üzerinden örnek göstermeniz çok saçma geldi. Kolay dediysem de bir İngilizce değil tabii ki ama dünya genelindeki dillere bakarsanız çok çok altında kalıyor. Türkçe öğrenmek var bir de Almanca öğrenmek var.
@cemkaraca Beyefendi size göre Japonca kolay oluyor da Almanca mı zor oluyor?
Japonca resmen aşırı uzak bir alfabe.
cemkaraca 71
Üstün
Alfabeden konuşuyorsak orası zor. Latin alfabesi değil çünkü. Ama dil bilgisi olarak çok yakın Türkçeye.@cemkaraca Beyefendi size göre Japonca kolay oluyor da Almanca mı zor oluyor?
İspanyolca öğrenmiştim ben zamanında ve zevkli bir dil öneririm, çok zor değil ama Almanca gibi fiiller çekimleniyor.
Yo bebo - Ben içtim.
Tu bebes - sen içtin.
Yo bebo - Ben içtim.
Tu bebes - sen içtin.
Zihinsel bir engeli yoksa öğrenebilir. "Yeteneksiz" birini bile herhangi bir yabancı ülkeye gönderirseniz eninde sonunda o ülkenin dilini öğrenir.
Yeni konular
-
-
-
-
Grand Theft Auto VI: An Extended Look 27 Ağustos'ta geliyor
- Hermione Jean Granger
-
-
-