Arabamız Fiat Doblo 2020 model Easy. Geri vitese takınca hafif ilerleyince sanki bir yere vurmuşum gibi bir ses geliyor. Ben lastik kaldırama falan vuruyor sanıyordum fakat bugün itibarıyla lastikten kaynaklanmadığını anladım. Bu ses tam olarak neden geliyor bilmiyorum çok arabadan da anlamam zaten bu sene sürmeyi öğrendim. Ayrıca bu ses çok nadiren geliyor. Ses tam olarak böyle bir yere arabayı vurmuşsunuz gibi geliyor. "taaak" diye bir ses.
Detaylar
Kim cevapladı?Bagajda kutu falan mı var geriye gidince öne çarpıyor olmasın.
Buna da bir bakın isterseniz:
https://pratikaraba.com/geri-viteste-gelen-tak-sesi-neden-olur.html#:~:text=
CPA Mjölnir
Uzman
Yukarıdaki bağlantıdaki sebepler olabilir ancak bir de lastikler düzken ve geri giderken mi tak sesi geliyor yoksa direksiyonu bir yöne çevirip geri gittiğinizde mi oluyor? Eğer sadece lastikler bir yöne dönükken tak sesi geliyorsa o zaman sorun başka aksamda olabilir.
Bugün park ederken oldu. Daha öncede olmuştu. Düz geri giderken değildi sanırım direksiyonu tam sol yapıp geri gelirken geldi o ses.Yukarıdaki bağlantıdaki sebepler olabilir ancak bir de lastikler düzken ve geri giderken mi tak sesi geliyor yoksa direksiyonu bir yöne çevirip geri gittiğinizde mi oluyor? Eğer sadece lastikler bir yöne dönükken tak sesi geliyorsa o zaman sorun başka aksamda olabilir.
Direksiyon hidroliği ile alakalıdır. Aklınızda olsun, hidrolik direksiyonlarda asla ve asla sona dayamayın.Bugün park ederken oldu. Daha öncede olmuştu. Düz geri giderken değildi sanırım direksiyonu tam sol yapıp geri gelirken geldi o ses.
Kutu falan yoktu valla sanırım mekanik bir ses ama böyle geri gelirken arabanın bir köşesini bir yere vurursunuz ya onun gibi bir ses. Daha öncede duymuştum bu sesi korkudan bir yere mi vurdum diye inip baktım arabanın arkasına bir şey yoktu. Şanzıman yağı falan mı azaldı acaba o yüzden dişliler mi sürtüyor bilmiyorum.Bagajda kutu falan mı var geriye gidince öne çarpıyor olmasın.
Bir ustaya götürün. Ama çok büyük bir ihtimalle direksiyon hidroliği sorun. Net bir bilgi vermek pek mümkün değil ne yazık ki.Kutu falan yoktu valla sanırım mekanik bir ses ama böyle geri gelirken arabanın bir köşesini bir yere vurursunuz ya onun gibi bir ses. Daha öncede duymuştum bu sesi korkudan bir yere mi vurdum diye inip baktım arabanın arkasına bir şey yoktu. Şanzıman yağı falan mı azaldı acaba o yüzden dişliler mi sürtüyor bilmiyorum.
Bu arabanın direksiyonu hidrolik değil sanırım çokta anlamam arabadan. Birde ben dar yerlere park edip çıkıyorum bu yüzden tam sol veya sağ yapmam gerekiyor bunun zararlı olduğunu bilmiyordum.Direksiyon hidroliği ile alakalıdır. Aklınızda olsun, hidrolik direksiyonlarda asla ve asla sona dayamayın.
Çok az boşluk bırakman lazım. Dönüşünü etkilemez o kadar. Direksiyonunuz hidrolik bu arada.Bu arabanın direksiyonu hidrolik değil sanırım çokta anlamam arabadan. Birde ben dar yerlere park edip çıkıyorum bu yüzden tam sol veya sağ yapmam gerekiyor bunun zararlı olduğunu bilmiyordum.
Kırmızı yer sınırsa mesela morla gösterdiğim kırmızı çizgide tutmanız lazım aman aman bir boşluğa gerek yok sadece sona dayamayın:
Şubat ayında muayenesi var ozaman belli olur mu hocam ne var ne yok?Çok az boşluk bırakman lazım. Dönüşünü etkilemez o kadar. Direksiyonunuz hidrolik bu arada.
Yeni konular
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-