ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,
Ghost Spectre indirdim. ISO olarak temiz kurulum yaptım. Compact, Superlite, Superlite SE kurulum ekranında bu 3 seçenekler var. FPS oyunları için hangisini seçmeliyim? Farkları nedir? AtlasOS ve reviOS bunlardan iyi mi? Toolbox üzerinden yapmam gereken bir ayar var mı?

Son düzenleme:
AtlasOS ve ReviOS açık kaynak ve daha iyiler en azından ne kaldırılmış, ne yapılmış görebiliyorum. Bu sebepten ikisinden birini tercih ederdim ki, ikisini de deneyimledim.

Superlite: En agresif şekilde hafifletilmiş sürümdür, gereksiz servisler, Windows uygulamaları ve Bloatware tamamen kaldırılmıştır.

Diğeri de aynı mantık ama sadece görsellik açısından iyileştirmeler var StartAllBack gibi görsel özelleştirmesi var.

Compact: Sadece gereksiz uygulamalar kaldırılmış, sistem dosyaları ve servislerine pek dokunulmayan sürümdür. Standart Windows'a en yakın olan sürümdür.

Ben şahsen Ghost Spectre önermem. Güvenlik öncelikse tabii.

AtlasOS ve reviOS açık kaynak benim açımdan daha iyi en azından ne kaldırılmış ne yapılmış görebiliyorum. Bu sebepten ben bu ikisinden birini tercih ederdim ki, ikisini de deneyimledim.

Superlite: En agresif şekilde hafifletilmiş sürümdür, gereksiz servisler, Windows uygulamaları ve "bloatware" tamamen kaldırılmıştır.

Diğeri de aynı mantık ama sadece görsellik açısından iyileştirmeler var startallback gibi görsel özelleştirmesi var.

Compact: Sadece gereksiz uygulamalar kaldırılmış, sistem dosyaları ve servislerine pek dokunulmayan sürümdür.

Ben şahsen Ghost Spectre önermem. Güvenlik öncelikse tabii.

Güvenlik ile alakalı hiçbir sıkıntımız yok.

Temiz kurulumdan sonra yapmam gereken bir ayar var mı? Toolbox dikatimi çekti. Güç planı hangisini önerirsiniz?

Sürücüleri kurmak, gerekli dosyaları yüklemek vs vardır, her normal formatta olduğu gibi. Performans FPS artışı için soruyorsanız Shutup10, winutil, azurite, optimizer, winhance, Amber, Windhawk gibi yazılımlarla gereksiz servisleri biraz daha kırpabilir Windows'u hafifletebilirsiniz. Bir çok seçenek var.

Sisteminiz aşırı üst seviye, neden uğraşıyorsunuz ki?

Nihai performans en iyisi fakat boşta bile işlemci tam frekansında çalışır, sıcaklık sorunu yoksa açılır.

Valorant vs. oynuyorsanız aygıt yöneticisinden "Yüksek Duyarlıklı Olay Süreölçeri" devre dışı bırakın.

Sürücüleri kurmak, gerekli dosyaları yüklemek vs vardır, her normal formatta olduğu gibi. Performans FPS artışı için soruyorsanız shutup10, winutil, azurite, optimizer, winhance, amber, windhawk gibi yazılımlarla gereksiz servisleri biraz daha kırpabilir Windows'u hafifletebilirsiniz. Birçok seçenek var.

Sisteminiz aşırı üst seviye, neden uğraşıyorsunuz ki?

Nihai performans en iyisi fakat boşta bile işlemci tam frekansında çalışır, sıcaklık sorunu yoksa açılır.

Valorant vs. oynuyorsanız Aygıt Yöneticisi'nden "yüksek duyarlıklı olay süreölçeri" devre dışı bırakın.

Daha az gecikme için. Yapmam gerekenleri söylerseniz deneyimlemek isterim. Bahsetiğiniz uygulamalarda hangi ayarları kapatmam gerek? Yüksek duyarlılık için CMD komutuda vardı onu uygulamam gerek mi?

Daha az gecikme için. Yapmam gerekenleri söylerseniz deneyimlemek isterim. Bahsetiğiniz uygulamalarda hangi ayarları kapatmam gerek? Yüksek duyarlılık için CMD komutuda vardı onu uygulamam gerek mi?

Yok onu direk Aygıt Yöneticisi'nden yapın, aynı mantık. Kodu bilmiyorum.

Windows 10 debloat ile ilgili birçok video var hocam.

Dediğim uygulamalara girin, ekran görüntüsü atarsanız bende bildiğim kadarıyla söylerim daha az gecikme ve performans için.

Merhaba,
Ghost Spectre indirdim. ISO olarak temiz kurulum yaptım. Compact, Superlite, Superlite SE kurulum ekranında bu 3 seçenekler var. FPS oyunları için hangisini seçmeliyim? Farkları nedir? AtlasOS ve reviOS bunlardan iyi mi? Toolbox üzerinden yapmam gereken bir ayar var mı?
Atlas ve ReviOS bana kalırsa daha seçilebilir bir seçenekler. Ghost spectri sadeleştirmekten ziyade daha fazla boş şeylerle doldurmuşlar gibime geliyor. Atlas değilde ReviOS'u tercih etmelisin bence.

İyi değil. Bir sürü sorunu var. Ayrıca ne sildiğini veya ne eklediğini söylemeyen herhangi bir Custom Windows'u (Microsoft hariç) indirme. Ya LTSC indir ya AtlasOS indir ya bu video da yapılanları yap ya da kendi Custom ISO'nu yap.

Daha az derken? Oyunlarda mı yoksa günlük kullanımda mı? O sistemle gecikme almanız garip.