fatih27

Çalışkan
Ghosting sorunu aynı seride sürekli mı olur?

Samsung Odyssey G65B LS32BG652EUXUF 32" 1 ms 2K Pivot Curved 240 Hz oyuncu monitörü almıştım. Ghosting sorunundan iade ettim ama çok hoşuma gitti ürün. Yine alsam aynı sorunu yaşar mıyım? Ek olarak MSI G321Q ürününü garantili bir şekilde 2. El 7,000 liraya alacağım sizce Bu ürün nasıl?

G65B de gözle görülür ghosting yok. Overdrive modunu faster veya extreme yaptıysan başka. Rahatsız olacağın kadar bir sorun olmaması gerekiyordu. Çünkü e sporcu değilsen G65b bu konuda cidden iyi. Üst ranklardaki biri bile anlayıp rahatsız olmaz.

Anlamanın en kolay yolu müşteri yorumları ve forumlardaki şikayetleri incelemek. Mesela Asus Rog Strix G16 serisi laptoplarda backlight bleeding sorununa ilişkin yüzleri konu vardı. Bile bile iki kere satın aldım, iki üründe de ciddi oranda ışık sızması çıktı. Ghosting için de benzer durum olabilir.

Ghosting sorunu aynı seride sürekli mı olur?

Samsung Odyssey G65b LS32BG652euxuf 32" 1 ms 2K pivot Curved 240 Hz oyuncu monitörü almıştım. Ghosting sorunundan iade ettim ama çok hoşuma gitti ürün. Yine alsam aynı sorunu yaşar mıyım? Ek olarak MSI G321Q ürününü garantili bir şekilde 2. el 7,000 liraya alacağım sizce bu ürün nasıl?

Hayır her üründe öyle olmuyor. Yani değişebiliyor. Bir nevi ölü piksel gibi. Ghostingi de yapacağın ayarlarla minimuma indirebilirsin. Bende Odyssey G5 kullanıyorum. Bu şekilde çözmüştüm bir daha da rahatsız etmedi. Hatta alıştıktan sonra IPS paneller bir tuhafıma gitmeye bile başladı.