Makaleler
1
Yer
Bootloader
Buradaki 18 metre mesafe ne anlama geliyor? Altyapımda Superonline FTTB ve Türk Telekom VDSL2 var ama bodrumda Türk Telekom fiber kutusu var.

1771227895632.webp

Buradaki 18 metre mesafe ne anlama geliyor? Altyapımda Superonline FTTB ve Türk Telekom VDSL2 var ama bodrumda Türk Telekom fiber kutusu var.

Eki Görüntüle 227470

18 metre, dairen ile Türk Telekom VDSL portu arasındaki bakır kablo mesafesi demek oluyor. Sorduğun fiber kutusuna olan mesafe değil. Bu algıdan çık.
Bu çok iyi bir değer, VDSL'de 100 Mbps'i rahat alırsın.
Bodrumdaki TT fiber kutusu şu an daireye çıkmıyor. Yani gerçek FTTH yok, sadece VDSL aktif. Superonline tarafı ise ayrı altyapı FTTB.

Son düzenleyen: Moderatör:

Buyurun.

18 metre, dairen ile Türk Telekom VDSL portu arasındaki bakır kablo mesafesi demek oluyor. Sorduğun fiber kutusuna olan mesafe değil. Bu algıdan çık.
Bu çok iyi bir değer, VDSL'de 100 Mbps'i rahat alırsın.
Bodrumdaki TT fiber kutusu şu an daireye çıkmıyor. Yani gerçek FTTH yok, sadece VDSL aktif. Superonline tarafı ise ayrı altyapı FTTB.

O fiber kutusu ne o zaman aklım karıştı içinde fiber yok mu? FTTH olmayacağını biliyorum FTTB benzeri bir sistem olacak sadece CAT6 yerine rj11. kablo ile geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buyurun.

O fiber kutusu ne o zaman aklım karıştı içinde fiber yok mu? FTTH olmayacağını biliyorum FTTB benzeri bir sistem olacak sadece CAT6 yerine rj11. kablo ile geliyor.

Bodrumdaki kutunun içinde fiber var ama o fiber daireye çıkmıyor. Türk Telekom fiberi binaya kadar getiriyor, orada VDSL cihazına giriyor, sonra dairelere RJ11 bakır kablo dağıtılıyor.
Fiber - bina.
Bakır kablo - daire.
Bu yüzden FTTH değil, VDSL2 FTTB benzeri sistem.
18 metre de bina içindeki VDSL cihazıyla senin dairen arasındaki bakır mesafe. Çok iyi bir değer. Diyebilirim.

Bodrumdaki kutunun içinde fiber var ama o fiber daireye çıkmıyor. Türk Telekom fiberi binaya kadar getiriyor, orada VDSL cihazına giriyor, sonra dairelere RJ11 bakır kablo dağıtılıyor.
Fiber - bina.
Bakır kablo - daire.
Bu yüzden FTTH değil, VDSL2 FTTB benzeri sistem.
18 metre de bina içindeki VDSL cihazıyla senin dairen arasındaki bakır mesafe. Çok iyi bir değer. Diyebilirim.

Biraz beni yanlış anlamışsın; ben zaten FTTB benzeri bir sistem olduğunu biliyorum. Sadece Turkcell Superonline FTTB mi yoksa Türk Telekom VDSL2 (FTTB benzeri) mi daha iyi bir seçim olur, ona karar veremedim.
13 yıldır Turkcell kullanıyorum ve artık Discord'da ping uçması, Arc Raiders'da oyuna bağlanamama gibi sorunlar yaşamaya başladım.

Türk Telekom VDSL2 100megabit.
Turkcell Superonline FTTB 100megabit.

TT'nin yaptığı en kötü sistemimdir. Bu kabin T-11A modeli olması lazım. Tam erişim türünün ismi FTTB/xDSL. Uzun zamandır altyapı konularına bakmıyorum. Model doğru olmayabilir.

Mesafe teknik olarak 0 metre. Sitede rakamın 18 metre olmasına aldanmayın. Aynı bina içerisindeki hatların toplam zayıflamasını baz alır. Bu sistem teorik olarak çalıştığı için her zaman yüksek sayılar çıkar.

Öte yandan T-11A kötü olmasıyla meşhur bir kabindir. İçerisindeki DSLAM dandiktir, sürekli ısınır ve DSLAM kilidi erken devreye girer. 70-80 Mbps bile alıyorsanız öpün başınızın üzerine koyun.

Sorunun cevabına gelirsek, SOL 100Mbps FTTB> TT VDSL. Tabii SOL'ün saçma sapan sansür yapması, çıkış için gerekli olan bilgileri bile vermemsi gibi tonla şeyden sonra tek avantajı 5-10ms düşük ping ve aynı anda upload yapılırsa yükselmeyecek ping oluyor.

Biraz beni yanlış anlamışsın; ben zaten FTTB benzeri bir sistem olduğunu biliyorum. Sadece Turkcell Superonline FTTB mi yoksa Türk Telekom VDSL2 (FTTB benzeri) mi daha iyi bir seçim olur, ona karar veremedim.
13 yıldır Turkcell kullanıyorum ve artık Discord'da ping uçması, Arc Raiders'da oyuna bağlanamama gibi sorunlar yaşamaya başladım.

Türk Telekom VDSL2 100megabit.
Turkcell Superonline FTTB 100megabit.

Oyun + Discord için daha iyi seçim Türk Telekom olur VDSL2.
'Da routing yüzünden ping zıplaması ve bağlantı sorunları sık olur sen zaten yaşıyorsun. TT tarafında rota daha stabil, senin 18 m mesafeyle 100 Mbps'i sorunsuz alırsın. Türk Telekom'a geç. Bence.
Uzun lafın kısası.