Gigabit fiber bağlantımda (PPPoE) bufferbloat testinden "A+" almak için SQM (Cake) ayarlamaya çalışıyorum ancak işlemci darboğazı ile Flow Offloading arasında sıkışıp kaldım. Yaptığım testler ve geldiğim son nokta hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
Altyapı ve Cihaz:
Senaryo 2: Software Flow Offloading AÇIK (Yarı SQM)İşlemciyi rahatlatmak için Software Offloading'i açtım. İndirme (Download) tarafında SQM'in bypass edildiğini bildiğimden ingress limitini 0 yaptım. Sadece yükleme (Upload) yönüne limit (630 Mbps) koydum.
Hızımı 200-300 Mbps'lere sabitleyip feragat etmeden veya x86/Mini PC gibi daha güçlü bir donanıma geçmeden, bu cihazda Gigabit hıza yakınken A+ almamı sağlayacak bir ince ayar (irqbalance, packet steering, farklı bir qdisc/script vs.) var mıdır? Yoksa ev tipi bu donanımla gigabit hatta A+ almak fiziksel olarak imkansız mı, "A" notu ve +1ms upload pingi ile yetinmeli miyim?
Şimdiden teşekkürler!
Altyapı ve Cihaz:
- Cihaz: Örn: RPi 4, Xiaomi AX3600, x86 vb.
- Bağlantı: ~950 Mbps Download / ~700-850 Mbps Upload (Fiber / PPPoE)
- SQM Ayarları: Cake / piece_of_cake.qos / Link Layer: Ethernet with overhead (44 bytes)
Senaryo 2: Software Flow Offloading AÇIK (Yarı SQM)İşlemciyi rahatlatmak için Software Offloading'i açtım. İndirme (Download) tarafında SQM'in bypass edildiğini bildiğimden ingress limitini 0 yaptım. Sadece yükleme (Upload) yönüne limit (630 Mbps) koydum.
- Sonuç: Download hızım 949 Mbps (+5ms gecikme), Upload hızım 567 Mbps (+1ms gecikme). Skorum: A
Hızımı 200-300 Mbps'lere sabitleyip feragat etmeden veya x86/Mini PC gibi daha güçlü bir donanıma geçmeden, bu cihazda Gigabit hıza yakınken A+ almamı sağlayacak bir ince ayar (irqbalance, packet steering, farklı bir qdisc/script vs.) var mıdır? Yoksa ev tipi bu donanımla gigabit hatta A+ almak fiziksel olarak imkansız mı, "A" notu ve +1ms upload pingi ile yetinmeli miyim?
Şimdiden teşekkürler!
Son düzenleyen: Moderatör: