Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NexusTS

Yetkin
Makaleler
1
Selam arkadaşlar BIOS güncellemesi gelmişti ve BIOS'umu güncelledim haliyle BIOS ayarlarımda sıfırlandı TPM2.0 zaten açıktı ama iş Secure Boot'u açmaya gelince bir türlü açamadım.

CSM kapalı Secure Boot menüsüne geliyorum değişiklikleri yapıyorum fakat System mode kısmı kullanıcı olmuyor yönetimde kalıyor kullanıcıya geçmesi lazım videoları yapıyorum ama olmuyor BIOS sürümüyle alakası olabilir mi?

Gigabyte A320M-H Anakarta sahibim ve BIOS sürümümde F58a

Bir türlü açamadığım için Windows 10'a geçiş yaptım.

1720703255783.webp

Şu an kullandığım F19b sürümünde Secure Boot sorunu yok yayınlandığı tarih aynı fakat kaldırıp tekrar yayınladı Gigabyte. Önceki sürüm F19a da bu sorun vardı. Bende de aynı sorun vardı. Ayrıca sürümünüz F58a olarak gözüküyor orada. Bu sürümün harfi değişik. Sorun olmamalı.

Evet, 58A'dan 58b olarak güncellemişler güncelleme tarihide Temmuz'un 11'i olarak güncellenmiş. Teşekkürler bilgi için Ben 59 olarak yeni sürüm olarak verirler diye düşündüm o yüzden hangi sürümü kullanıyordum hatırlamıyordum ama ekran görüntüsünde yazıyormuş sayenizde fark ettim. Sorunlu sürümüde güncelleme geçmişinden kaldırmışlar o yüzden fark etmedim.

Evet, 58A'dan 58b olarak güncellemişler güncelleme tarihide Temmuz'un 11'i olarak güncellenmiş. Teşekkürler bilgi için ben 59 olarak yeni sürüm olarak verirler diye düşündüm o yüzden hangi sürümü kullanıyordum hatırlamıyordum ama ekran görüntüsünde yazıyormuş sayenizde fark ettim. Sorunlu sürümüde güncelleme geçmişinden kaldırmışlar o yüzden fark etmedim.
Ben bu güncellemeyi yaptım ve o Windows 11'deki saçma sapan donmalar gitti. AGESA Update beta bile olsa önemli. Secure Boot'u zaten açmıyorum kartım driver silip yükleme konusunda sorun çıkarıyor. Ayrıca gerek de yok hani. Ayrıca garip bir şekilde stabil BIOS'tan daha iyi çalışıyor bu sürüm. :D Önceki sürümde 40 saniyelere varan açılış sürelerinden sonra iyi geldi bu. Normale döndü 18 saniye civarlarına.

Ben bu güncellemeyi yaptım ve o Windows 11'deki saçma sapan donmalar gitti. AGESA Update beta bile olsa önemli. Secure Boot'u zaten açmıyorum kartım driver silip yükleme konusunda sorun çıkarıyor. Ayrıca gerek de yok hani. Ayrıca garip bir şekilde stabil BIOS'tan daha iyi çalışıyor.:D bu sürüm. Önceki sürümde 40 saniyelere varan açılış sürelerinden sonra iyi geldi bu.

Ben Hızlı başlatmayı 2. seçenekte ki şekilde kullanıyorum ciddi oranda katkı sağlıyor süper hızlıyı açmıyorum çünkü bilgisayar açılırken F2'ye bassam bile BIOS'a girmiyor tek seçenek bilgisayar açıldıktan sonra gelişmiş başlangıç kısmından BIOS'a girmek oluyor.

Ben Hızlı başlatmayı 2. seçenekte ki şekilde kullanıyorum ciddi oranda katkı sağlıyor süper hızlıyı açmıyorum çünkü bilgisayar açılırken F2'ye bassam bile BIOS'a girmiyor tek seçenek bilgisayar açıldıktan sonra gelişmiş başlangıç kısmından BIOS'a girmek oluyor.
Hızlı başlatma kulanmıyorum (Windows hızlı başlatma) ve pc nin öyle daha iyi çalıştığını düşünüyorum. Arada sadece 3 saniye kadar fark ediyor. Gigabyte SSD kullanıyorum. Benim açılış sürem bu kadar uzayınca ben de dedim ki hem sürücüyü sileyim hem de bios güncelleyeyim ve sonuç başarılı.

Hızlı başlatma kulanmıyorum (Windows hızlı başlatma) ve PC'nin öyle daha iyi çalıştığını düşünüyorum. Arada sadece 3 saniye kadar fark ediyor. Gigabyte SSD kullanıyorum. Benim açılış sürem bu kadar uzayınca ben de dedim ki hem sürücüyü sileyim hem de BIOS güncelleyeyim ve sonuç başarılı.

Güncellemeyi kurdum ve Secure Boot düzelmiş teşekkürler.