Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rengar3858

Üyecik
Merhaba, Gigabyte A520M H anakartını kullanıyorum ve BIOS güncellemek istiyorum fakat benim elimdeki BIOS sürümü F15e, en son sürüm ise F19; yani arada güncelleme gelmiş 6 sürüm falan var. Ben direkt son sürümü yüklesem sorun olur mu yoksa tek tek hepsini mi yüklüyeyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Anakart firmasının bu konuda bir yazısını göremedim.

Çözüm
Direkt F19'a güncelleyebilirsiniz. Kartınızla alakalı şunu da söylemeliyim; "a" , "e" gibi küçük harf varsa sürüm yanında (F15a gibi) onlar küçük sürümler onları yüklemeye pek gerek yoktur genellikle.

Kartınızın ana sayfasında herhangi bir uyarı bulunmuyor bu yüzden F19'a tek seferde güncelleyebilirsiniz.

BIOS Güncelleme Rehberi:

Direkt F19'a güncelleyebilirsiniz. Kartınızla alakalı şunu da söylemeliyim; "a" , "e" gibi küçük harf varsa sürüm yanında (F15a gibi) onlar küçük sürümler onları yüklemeye pek gerek yoktur genellikle.

Kartınızın ana sayfasında herhangi bir uyarı bulunmuyor bu yüzden F19'a tek seferde güncelleyebilirsiniz.

BIOS Güncelleme Rehberi:

Çözüm
Hocam bir de USB belleğimizi anakarta taktık gibi bir cümle geçiyor video içinde. Bunun anlamı nedir? Anakartın içinde takılacak bir yuva falan mı var?

Rev. 1.X A520 için adım adım şeklinde köprülü BIOS güncelleme yok, direkt son sürümü yükleyebilirsin, B450 serisinde var örnek görseli ekliyorum.

Ekran görüntüsü 2026-04-23 122544.webp

Hocam bir de usb belleğimizi anakarta taktık gibi bir cümle geçiyor video içinde bunun anlamı nedir anakartın içinde takılacak bir yuva falan mı var?

BIOS Güncelleme için USB gerek. USB içine BIOS dosyasını atıp herhangi bir USB girişine takmak gerek. Siz video da ne deniliyorsa onu adım adım yapın.