Burkie1460

Uzman
Anakart.
Gigabyte a-520MK-V2
İşlemci.
Ryzen 5 5600.

Selam dostlar, bilgisayarıma undervolt yapmayı düşünüyorum. Şu anda ısınma sorunları nedeniyle Core Performance Boost'u kapatmıştım, ancak undervolt yaparken bu ayarı tekrar açmayı planlıyorum çünkü işlemcinin performansını tam olarak kullanmak istiyorum. UV konusunda pek bilgim yok, adım adım nasıl yapacağımı anlatırsanız çok sevinirim.

Amacım performansı düşürmeden ısıyı azaltmak.

Bendede aynı karttan var gereksiz bilgi vericem.
Sistem açıkken cmos sıfırlamayın.
Csm desteğini kapatıp secure boot açarken ekran kartı uefi desteğine dikkat edin. (Benim ekran kartında neler 2 bios var ikiside uefi destekli ama sadece bir biosda açılıyor çok saçma). Ayrıca bios pili ekran kartının altında onu sökmek için ekran kartının çıkması gerek gigabyte sitem ettim biraz. Gereksiz bilgi bitmiştir. Undervolt yapilabilir baya detaylı bir kart orta segment olmasına rağmen. Arkadaşlar yardım eder.

Yapamazsınız. Giriş seviyesi bir kule tipi soğutucu ile tüm sorunları çözebilirsiniz. DeepCool AK400, Thermalright Pearless Assasin modellerine bakabilirsiniz.

Bendede aynı karttan var gereksiz bilgi vericem.
Sistem açıkken cmos sıfırlamayın.
Csm desteğini kapatıp secure boot açarken ekran kartı uefi desteğine dikkat edin. (Benim ekran kartında neler 2 bios var ikiside uefi destekli ama sadece bir biosda açılıyor çok saçma). Ayrıca bios pili ekran kartının altında onu sökmek için ekran kartının çıkması gerek gigabyte sitem ettim biraz. Gereksiz bilgi bitmiştir. Undervolt yapilabilir baya detaylı bir kart orta segment olmasına rağmen. Arkadaşlar yardım eder.
Undervolt yapılmıyormuş. Çok pardon. Yanlış bilgi için. :(