Yeni bir Windows 11 sistem topladım. Valorant oynamak için Vanguard, Secure Boot istiyor. Sanırım Gigabyte anakartlarda Secure Boot konusunda sıkıntılar var mış, bu yüzden bu konuyu açmak istedim. Secure Boot'u açmak için neler yapmalıyım?
Merhaba.
Yeni bir Windows 11 sistem topladım. Valorant oynamak için Vanguard, Secure Boot istiyor. Sanırım Gigabyte anakartlarda Secure Boot konusunda sıkıntılar var mış bu yüzden bu konuyu açmak istedim. Secure Boot'u açmak için neler yapmalıyım?
Yeni bir Windows 11 sistem topladım. Valorant oynamak için Vanguard, Secure Boot istiyor. Sanırım Gigabyte anakartlarda Secure Boot konusunda sıkıntılar var mış, bu yüzden bu konuyu açmak istedim. Secure Boot'u açmak için neler yapmalıyım?
GIGABYTE Q-Flash Plus ile BIOS'u güncellemek için işlemci, RAM veya ekran kartı takmanıza gerek yok. Bu özellik ile sistem açılmasa dahi BIOS güncelleyebilirsiniz. USB belleğe yeni bir BIOS dosyası indirin ve kaydedin (gigabyte.bin olarak yeniden adlandırın), ardından özel Q-Flash Plus düğmesine basın ve hazırsınız!
İşte adım adım Q-Flash Plus ile BIOS güncelleme
Anakart 24 PIN ve işlemci 8 PIN güç kablosunu takın, PSU açık olsun.
Güncel BIOS dosyasını indirin, ZIP'ten çıkartın ve BIOS dosya adını ve uzantısını Gigabyte.Binolarak...
Öyle bir şey yaşansa bile qflash Plus sayesinde anakartı kurtarabilirsiniz.
Ayrıca anakartınızı son sürüme güncellediğiniz zaman secure boot açık gelmesi lazım.