Detaylar
Kim cevapladı?Gigabyte A620M-H anakart ile Secure Boot açarsam bir sorun olur mu? Ekran kartım RTX 4060 Ti ve UEFI destekliyor.
Secure Boot problemi UEFI çalışmayan ekran kartlarında oluyor, o kartta sorun olmaz, sadece platform key ile ilgili bir sorun olabiliyor, Secure Boot açarken böyle bir soru sorarsa dikkatli olun.
Ayrıca Windows'un da UEFI olması gerekli.
Secure Boot problemi UEFI çalışmayan ekran kartlarında oluyor, o kartta sorun olmaz, sadece platform key ile ilgili bir sorun olabiliyor, Secure Boot açarken böyle bir soru sorarsa dikkatli olun.
Ayrıca'un da UEFI olması gerekli.
Windows UEFI bu arada msinfo32'den baktım, riske atmaya değer mi değmez mi ya?
Sorun olmaz bu B450 Gigabyte anakartlarda vardı sonra yeni revizyon anakart sürümleri ile çözüldü deniyordu, AM5 anakartlar ile ilgili bir şey okumadım.
PC konusunda çok bilgi sahibi değilim de riske atmak istemiyorum ondan sorayım dedim.
Açın, platform key diye bir seçenek çıkarsa onaylamayın sadece.
Teşekkür ederim ancak platform key çıkarsa ne yapmamı önerirsiniz?
@Recep Baltaş abi senin görüşünü merak ettim.
Bu arada teşekkür etmeyi unutmuşum. Dediğiniz gibi hiçbir problem olmadı. BIOS'ta CSM kapalıydı sadece Secure Boot'u açmam yetti.
Kabul etmeyin iptal deyin geri dönün, yani Secure Boot açılmayacak o şekilde, sorun yaşanmayacak.
Yüksek ihtimal CSM'yi kapatıp Secure Boot açınca direkt açılacak, nadir bir sorun çünkü bu.
Bu arada teşekkür etmeyi unutmuşum. Dediğiniz gibi hiçbir problem olmadı. BIOS'ta CSM kapalıydı sadece Secure Boot'u açmam yetti.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-