maedhros0

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. Gigabyte A620M H anakartını kullanıyorum ve F36g sürümünde şu an. Rev numarasını bilmediğim için güncelleme yapmadım. Kasanın camını çıkarıp anakartı epey bir incelesem de numaranın yerini bulamadım. Soğutucuyu vs. sökmek istemiyorum, bu işlerden hiç anlamam. Denediğim birkaç uygulama da rev numarasını göstermedi. CSM kapatmam gerekiyor; AMD Adrenalin sürekli CSM detected hatası veriyor, https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-N4XCSM.html?utm_campaign=GPU-N4XCSM&utm_medium=redirect&utm_source=301 bu siteye yönlendiriyor.

Sorunum şu ki, CSM kapatmak için Disabled'a tıkladığımda BIOS donuyor, her şey kilitleniyor; kasa düğmesinden kapatabiliyorum ancak. Aylarca sıkıntı etmedim ama bir iki aydır takılmalar arttı. Güncelleme yaptıkça bir şeylerin stabilitesi gidiyor, WhatsApp/Instagram uygulamaları gibi şeyler arada takılıyor. Gigabyte Control Center'dan mı güncellemeliyim sizce? CSM kapatırken neden donuyor? GCC BIOS güncellemesi de benzer bir sıkıntı yaratabilir mi? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Ekran kartım PowerColor RX 9060 XT 16 GB.

1776006377658.webp

1776006757822.webp

1776006796086.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@maedhros0, Anakartın kutusunada bakarmısın rev numarası bazen orada da yazabiliyor. Ayrıca kesinlikle Gigabyte Control Center üzerinden BIOS Update yapmanı önermem en temiz yol BIOS. Ve Gigabyte Control Center silmen sistem için daha iyi gereksiz yazılımları kaldır arkaplandan.

Son düzenleme:
@maedhros0, anakartın kutusunada bakarmısnı rev numarası bazen orada da yazabiliyor. Ayrıca kesinlikle Gigabyte Control Center üzerinden BIOS Update yapmanı önermem en temiz yol BIOS. Ve Gigabyte Control Center silmen sistem için daha iyi gereksiz yazılımları kaldır arkaplandan.

Hocam kutu depodaydı bir sefer gidip içindekileri kontrol edip bulamamıştım. Sen kutusundadır diyince aldım getirdim ışık altında iyice bakayım dedim. Kutu dışında etiketinde yazıyormuş hiç dikkat etmemiştim. İncehesap'tan alınma ürün. Etiketteki rev numarasının tamamen gerçek olduğunu farz ederek BIOS güncelliyorum o zaman. Yine de DDU ile driver silmeme gerek var mı?

Dosya Ekleri

• 1776015823031.webp
    1776015823031.webp
    427,1 KB · Görüntüleme: 27
Kutuda yazan neyse odur daha emin olmak için belki faturayada bakabilirsin bazen orada da yazıyorlar. Olmadı incehesapa da sorabilirsin. İlk DDU ile driver yükle sonra BIOS dene bence.

BIOS sürümün F39 olacak, sonunda küçük harf olanlar beta versiyonu onları kurmayın, CSM kapatmadan önce; boot mode kısmındaki boot option filter kısmını; UEFI only olacak şekilde ayarlayın, Secure Boot mode kısmı standart ayarda kalsın, bu ayarları yaptıktan sonra kapatın CSM'yi.

BIOS sürümün F39 olacak, sonunda küçük harf olanlar beta versiyonu onları kurmayın, CSM kapatmadan önce; boot mode kısmındaki boot option filter kısmını; UEFI only olacak şekilde ayarlayın, Secure Boot mode kısmı standart ayarda kalsın, bu ayarları yaptıktan sonra kapatın CSM'yi.

Stabil bir sürüne geçmek istiyorum. Ben de F39'un stabil olduğunu düşünüyordum ama F40b sanırım takılma sorunlarını da çözüyormuş. Bir de CSM donmasını çözebilir gibi duruyor. Tabii daha onaylı olmadığı için güvenemiyorum. Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.