ErsinCabuk

Üyecik
Gigabyte A620M H rev 1.1 anakartım var. Gigabyte sitesinden rev 1.1 en son BIOS dosyasını indirip Rufus ile gerekli formatları USB'ye yaptıktan sonra hem EFI ile hem de Q-Flash ile denediğimde dosya onaylanıyor ancak bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra BIOS güncellenmiyor. Direkt olarak Windows başlıyor. Nasıl BIOS güncelleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu rehberle dener misiniz?

Küçük bir ayrıntıyı atlıyor olabilirsin.

Tüm videoyu birkaç kez tekrarladım ancak her seferinde dosyayı doğruladı yeniden başlattı ve Windows'u açtı.

Bu rehberle dener misiniz?

GitHub linkindeki EFI ile de, Gigabyte sitesinden indirdiğim dosyadaki EFI ile de denedim. Ancak yine aynı durumu yaşadım. Yeniden başladıktan sonra Windows'u başlattı.

Son düzenleme:
Yeniden başlattıktan sonra Windows başladı derken? USB belleği boot menüsünden elle seçip EFI Shell'e gireceksiniz.
Boot menüsünden USB'yi seçtikten sonra EFI Shell'de gerekli komutları yazıyorum. Eski BIOS sürümünü ve dosyayı doğrulayarak güncel BIOS sürümünü yazıyor. Daha sonra BIOS güncellemesi için yeniden başlatılacak diyor. Bilgisayar yeniden başlattıktan sonra Windows açılıyor. Bu aşamada tekrardan mı EFI Shell'e girmem gerekiyor? Onu da denedim ancak süreçleri baştan yapıyor.

Yeniden başlattıktan sonra Windows başladı derken? USB belleği boot menüsünden elle seçip EFI Shell'e gireceksiniz.

Hocam BIOS güncellemesi bittikten sonra tekrar başlatı seçtiğimizde biz müdehale etmediğimiz sürece Windows'un açılması mormal değil mi? Güncellemeden sonra BIOS'a tekrar otomatik olarak girmesimi gerekiyor, acaba arkadaş BIOS'u güncelledi de farkında mı değil.

Hocam BIOS güncellemesi bittikten sonra tekrar başlatı seçtiğimizde biz müdehale etmediğimiz sürece Windows'un açılması mormal değil mi? Güncellemeden sonra BIOS'a tekrar otomatik olarak girmesimi gerekiyor, acaba arkadaş BIOS'u güncelledi de farkında mı değil.

BIOS sürümünü msinfo32'den kontrol ediyorum. FB1 olarak gözüküyor. Yani güncellenmemiş, eski versiyon. Güncelleme başlamıyor. Dosyaları doğrulayıp bilgisayar yeniden başladıktan sonra Windows'u başlatıyor. Şuanki versiyon FB1, FB2'ye güncellemeye çalıştım belki yüksek versiyon güncellenmez diye ancak aynı sorunu yine yaşadım.

Clear CMOS'daki tüm işlemleri de yaptım. BIOS sıfırlandı. BIOS güncelleme adımlarını denedim yine aynı şekilde bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra Windows'u başlatıyor. Gerçekten anlamıyorum, aşırı sinir bozucu bir durum.

Merhabalar yapabileceğim başka bir şey yok mu? Hiç bir yerde bu sorunla alakalı bir şey göremedim.