tyfnacici

Çalışkan
Yer
Zonguldak
Selam,

Anakartımda şu anda F3 sürümlü BIOS yüklü. Anakartın resmi destek sayfasından F4 sürümlü BIOS dosyasını indirdim. Elimdeki flash belleği FAT32 olarak formatladım ve indirdiğim BIOS dosyasını (fotoğrafta görülen B850MFORce. F4) Q-flash menüsünden seçtim. Sonrasında, fotoğrafta da görebileceğiniz üzere ekranda BIOS'un secureflash ile korunduğu ve devam edebilmek için sistemin yeniden başlatılması gerektiği yazdı. “Evet” butonuna bastıktan sonra kasadaki tüm fanlar durdu ve sistem bu şekilde kaldı. Yaklaşık 10–15 dakika beklememe rağmen hiçbir ilerleme olmadı. Ardından açma ve reset tuşlarına bastım, ancak tepki vermedi. En son güç kaynağının arkasındaki tuşla sistemi kapatıp tekrar açtım ve sistem hiçbir şey olmamış gibi eski BIOS sürümüyle açıldı.

Aynı süreci elimdeki üç farklı flash bellekle tekrar denedim, sonuç her seferinde aynı oldu. Ne yaptıysam anakartın BIOS'unu güncelleyemiyorum. Konu hakkında bir bilginiz veya öneriniz var mıdır?
Teşekkürler.

WhatsApp Image 2025-12-06 at 20.30.02.webp

WhatsApp Image 2025-12-06 at 20.30.05 (1).webp

WhatsApp Image 2025-12-06 at 20.30.05.webp

Valla bu model özelinde sorun olabilir. B650M DS3H anakartı kullanıyorum, sürekli de BIOS güncellerim ve hiçbir sorun yaşamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Anakartımda şu anda F3 sürümlü BIOS yüklü. Anakartın resmi destek sayfasından F4 sürümlü BIOS dosyasını indirdim. Elimdeki flash belleği FAT32 olarak formatladım ve indirdiğim BIOS dosyasını (fotoğrafta görülen B850MFORce. F4) Q-flash menüsünden seçtim. Sonrasında, fotoğrafta da görebileceğiniz üzere ekranda BIOS'un secureflash ile korunduğu ve devam edebilmek için sistemin yeniden başlatılması gerektiği yazdı. “evet” butonuna bastıktan sonra kasadaki tüm fanlar durdu ve sistem bu şekilde kaldı. Yaklaşık 10–15 dakika beklememe rağmen hiçbir ilerleme olmadı. Ardından açma ve reset tuşlarına bastım, ancak tepki vermedi. En son güç kaynağının arkasındaki tuşla sistemi kapatıp tekrar açtım ve sistem hiçbir şey olmamış gibi eski BIOS sürümüyle açıldı.

Aynı süreci elimdeki üç farklı flash bellekle tekrar denedim, sonuç her seferinde aynı oldu. Ne yaptıysam anakartın BIOS'unu güncelleyemiyorum. Konu hakkında bir bilginiz veya öneriniz var mıdır?
Teşekkürler.

BitLocker açıksa kapatıp dener misin?
Bende bu anakartı kullanıyorum Windows 11 Home ile bana da ikinci görseldeki uyarıyı vermişti.
Kontrol edip tekrar BIOS'a girip güncelledim F4 sürümüne şu an herhangi bir sıkıntı yok.
Bildiğim kadarıyla Windows 11 Home da BitLocker yok belki de bende o yüzden sorunsuz güncellendi.

Bende bu anakartı kullanıyorum Windows 11 Home ile bana da ikinci görseldeki uyarıyı vermişti.
Kontrol edip tekrar BIOS'a girip güncelledim F4 sürümüne şu an herhangi bir sıkıntı yok.
Bildiğim kadarıyla Windows 11 Home da BitLocker yok belki de bende o yüzden sorunsuz güncellendi.

Var ve Windows 11 kurulduğunda otomatik açık geliyor eğer Rufus ile otomatik açılmasın seçeneğini seçmediysen.

Başıma geldi saatlerce şifreleme yapmış bir o kadar da tekrar çözülmesini beklemiştim.

Son zamanlarda çok fazla sorunlarla adı geçmeye başladı forumda. Sıkıntılı bir kart mı? @LH44

Hocam anakarttan çok memnunum aslında. Yine buradan sizlere danışarak almıştım. Yurt dışındaki forumları incelediğimde bu sorunu yaşayan pek görmedim. Bilmiyorum artık bana mı özel. Bilgisayar çalışırken işlemci soğutucusu sessiz modda olmasına rağmen kendi kendine düzenli aralıklar ile hızını aniden arttırıp azaltıyor ki interval süresini en yükseğe almıştım bu şekilde yapmaması için. Ben de güncellemeyi düşündüm fakat sonuç bu şekilde.

Hocam Arch Linux kullanmaktayım aktif olarak. Bilmiyorum bu tarz bir özellik var mı işletim sistemimde ama bir bakacağım ona da. Teşekkürler.

Selam,

Anakartımda şu anda F3 sürümlü BIOS yüklü. Anakartın resmi destek sayfasından F4 sürümlü BIOS dosyasını indirdim. Elimdeki flash belleği FAT32 olarak formatladım ve indirdiğim BIOS dosyasını (fotoğrafta görülen B850MFORce. F4) Q-flash menüsünden seçtim. Sonrasında, fotoğrafta da görebileceğiniz üzere ekranda BIOS'un secureflash ile korunduğu ve devam edebilmek için sistemin yeniden başlatılması gerektiği yazdı. “Evet” butonuna bastıktan sonra kasadaki tüm fanlar durdu ve sistem bu şekilde kaldı. Yaklaşık 10–15 dakika beklememe rağmen hiçbir ilerleme olmadı. Ardından açma ve reset tuşlarına bastım, ancak tepki vermedi. En son güç kaynağının arkasındaki tuşla sistemi kapatıp tekrar açtım ve sistem hiçbir şey olmamış gibi eski BIOS sürümüyle açıldı.

Teşekkürler.

Doğru yaptığınıza emin misiniz?

Son zamanlarda çok fazla sorunlarla adı geçmeye başladı forumda. Sıkıntılı bir kart mı? @LH44

Şu ana kadar çok fazla kişiye önerdik bu anakartı. Ve olumsuz bir dönüt almadık aslında.

Doğru yaptığınıza emin misiniz?

Şu ana kadar çok fazla kişiye önerdik bu anakartı. Ve olumsuz bir dönüt almadık aslında.

Hocam bu videoyu izlemiştim. Bire bir aynı şekilde yaptım aslında tek fark ben rufus kullanamadım Windows yüklü olmadığı için. En kötü 2. SSD'me windows kurup deneyeceğim. Umarım çözülür.