Gigabyte Aorus B550 Elite AX V2 vs ASUS ROG STRIX B550-A Gaming

Xiety2K

Başarılı
İkisi arasındayım, hangisi daha iyidir?

İkisi de gereksiz para. Gigabyte B550M DS3H bile yeterli olur. AM4 bir anakarta bu kadar para bayılmak saçma. Yine de ikisi arasından ASUS.

İkisi de gereksiz para. Gigabyte B550M DS3H bile yeterli olur. AM4 bir anakarta bu kadar para bayılmak saçma. Yine de ikisi arasından ASUS.

Halihazırda ASUS Prime B550M-K kullanıyorum, sürekli mavi ekran ve sistem takılmaları yaşıyorum, RAM testi yaptım, ekran kartı driverini DDU ile silip yükledim hatta PSU bile yeniledim, sonuç değişmedi, son çare anakart alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür üst düzey ATX anakartlar sizi kesinlikle zarara sokmaz emin olun. Üstündeki port çeşitliliği, desteklediği özellikler vs. bakımından standart giriş seviyesi anakartlara göre aşırı rahat yaşatır sizi. Bir şey ekleneceği zaman 'La tüh benim anakartta bu yokmuş, şuna kontrolcü vb. bir şey alacağım kaç lira acaba?' diye sorular sormak zorunda kalmazsınız.

Problemin kesinlikle anakarttan olduguna eminsen anakart degistirebilirsin ama pahali anakart illa en iyi cozumdur diye bir sey yok. Arkadasin dedigi dogru, iki anakart da gereksiz. Ayrica AM4 platformu olu bir platform. Ne kadar az para verirsen o kadar iyi.

5700X3D gibi zirvalari islemciden saymiyorum, onlar sifirdan uretim yeni islemciler degil, elde kalan dandik silikonlari cope atmamak ugruna bir alt model diye onumuze surdukleri ticari zeka oyunlaridir.

Yeni nesile geçmek bu anakartın en az 3 katına mal olacak o parayı vereceğime sıfırdan sistem alırım zaten almışken mosfet soğutmalı,argb portu olan sağlam bir anakart istiyorum.

%100 katılıyorum AM4 platformunda bir anakart alınacaksa ekstrem şeyler yapılmayacaksa B550M yerine fiyatına göre B450M bile alınabilir. Bugün giriş B450M modellerinde bile 3600 MHz RAM desteği var. Gidip 4000 MHz RAM PCI-e 4.0 desteği içermesi önemli değilse B450M giriş seviye modellerinden M.2 SSD desteği olan bir anakart bile çok çok rahat işini görecektir.

Ayrıca anakart marka üzerinde ise kesinlikle Gigabyte üstüne tanımam (kişisel firim).

Bu B450M diye tabir ettiğimiz kartlara stok fan takıyoruz, hava soğutma takıyoruz. Ardından ne yaparsak yapalım işlemci soğumuyor. Ne mosfet soğutması var, yav soğutmayı koyacak işlemciye dengeli güç verecek mosfet yok anakartta. Sıcaklık 100 dereceye fırlıyor çevresinde, sonra 5600X neden 80 derecede çalışıyor. Çalışır tabi kardeşim. Sen sistemin bel kemiğini baştan hatalı seçersen işkence çekersin. Ne rgb portu var, ne adamakıllı ses çıkışı var, ne adamakıllı ethernet var. Basıyorsunuz işlemciye, ekran kartına parayı; sonra sorun çıkınca 50 tane konu açılıyor. ATX bir anakart almak için ekstrem bir senaryoya gerek yok. Anakart performansa, FPS'ye etki etmez tezini ilk kim dediyse bulup dövmek lazım.

Şimdi şöyle hocam 5600X dediğiniz işlemci ile hava soğutma illaki kullanacaksın diye bir kural yok sıvı soğutma da kullanabilirsin kaldı ki hava soğutma kullansan da belirli ayarlar ile hava soğutma çok etkili performanslar alınabilir bunun B550M ile zerre alakası yok. Bugün bahsettiğiniz B450M S2H giris seviye de bile mofset soğutucusu bulunuyor. Yukarıda söylediğim gibi senin için ses önemliyse overclock önemliyse gidip ATX anakart almazsın zaten. Bu normal kullanıcıdan çıkıp farklı bir kullanıcı olduğunu gösterir. Gidip B450M S2H ile overclock normalde yapılmaz yani normal kullanıcı için bahsettiğim oydu. Tabii ki de sizin fikrinize de saygı duyuyorum benim için AM4 ölü platform ve tutupta ölü bir soketteki bir anakarta 4-5k para vermek akıllı bir yaklaşım değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…