Paradok456

Uzman
Herkese selam,

Gigabyte Aorus'un düzenlediği cashback (geri ödeme) kampanyasıyla ilgili yaşadığım rezilliği ve ulaştığım global mağduriyeti sizinle paylaşmak, kampanyanın geçerli olduğu meşhur internet sitelerinden ekran kartı, işlemci, anakart vs. alacakları uyarmak istiyorum.

Gigabyte Aorus'un seçili donanım alımlarına özel düzenlediği "Q4 cashback" kampanyasına İncehesap üzerinden Radeon RX 9060XT 16GB OC satın alarak başvuru yaptım. Normal şartlarda 1 ay içinde sonuçlanması gereken süreç, üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen hala tamamlanmadı.
Süreçteki tutarsızlıklar silsilesi şöyle;
  • ocak 2026: başvurumu eksiksiz tamamladım ve onay beklemeye başladım.
  • Mart sonu: aradan aylar geçtikten sonra "yoğunluk nedeniyle gecikme yaşanıyor" içerikli standart bir mail aldım.
  • 10 gün önce: tarafıma ulaşan mailde aynen şu ifade yer alıyor: "hesabınızdaki tutarı 3 ila 5 iş günü içinde görebilmelisiniz."
  • bugün: belirtilen sürenin üzerinden 10 iş günü geçmesine rağmen yatan tek kuruş yok.
İşin daha vahim kısmı: Müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğimde ödemenin yapıldığı iddia ediliyor ancak banka kayıtlarımda böyle bir giriş yok. Reddit ve diğer global forumlara baktığımda benim gibi binlerce mağdur olduğunu, insanların paralarını alabilmek için aylarca uğraştığını ve sonuçsuz kaldığını gördüm.

Gigabyte, henüz mevcut kampanya ödemelerini yapmamışken ve binlerce insanı mağdur etmişken, şimdi utanmadan 8.000 TL'ye kadar geri ödeme vaat eden yeni bir kampanya başlatmış durumda. Elindeki ödemeyi yapmayan bir markanın yeni vaatlerle insanları çekmeye çalışması tam bir fiyasko.

Alışveriş yapacak arkadaşlar bu tecrübemi göz önünde bulundursun; Gigabyte'tan ürün alırken "cashback" vaadine güvenerek bütçe planlaması yapmayın, çünkü o para gelmiyor.

Bende aynı sorunu Vatanda yaşamıştım, ürün satın alımında oyun kampanyası vardı mailime dönüş bile yapmadılar. Geçmiş olsun.

Hocam ben de aylardır mail ile iletişim kurmaktan stresten depresyona girdim madem vermeyeceksin ne diye kampanya diye yalan dolanla uğraşırsın anlamıyorum bir de dediğiniz gibi 8000 iade diyor daha 1955 lirayı veremiyor bir de sözde 40 Euro. Her türlü üç kağıtçı firma. Ben Ocak sonu yazmaya başladım hep aynı aşamada olduğu yazıyor bildirimde Amazon da karışmam diyor biz nasıl inandık ya.