toprock

Çalışkan
Herkese merhaba,

Halihazırda BF2042'yi oynayabiliyorken bir müddet oynamayıp tekrar girdiğimde Secure Boot uyarısını aldım. Açıkçası aynı sistemle bir süre sonra bu uyarıyı vermesi garip gelmişti.

Sonrasında biraz araştırmayla Recep Baltaş'ın ve diğer konu hakkındaki videoları izledim.

BIOS'a girdiğimde ilgili yeri bulamadım. Sonrasında anakartın güncellenmesinin gerektiğini öğrendim fakat bu işlemi yapmak beni korkuttu. Kendi başıma karar alıp yapmaya çekindim.

B450M S2H anakartını güncellemek için siteye girdim ama güncel sürümün hangisi olduğunu da anlayamayıp kapattım.

Bu işlemi hiç bilmeyen birine yol göstererek anlatabilir misiniz? Anakartımı tehlikeye sokacak bir şey yapmak istemiyorum. Şu an bir masraf çıkaramam, beni zora sokar. Gerekirse oyunu sileceğim.

Bu sorunu Valorant ve BF2042'de yaşayanlar olabiliyormuş ama ben Valorant'ta sorun yaşamıyorum, BF'de olması ilginç geldi.

Şimdiden sağ olun, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Korkacak bir şey yok. Anakart modelinizine uygun son tarihli (beta olmasın) BIOS dosyasını indirip flash belleğe atacaksınız ve BIOS üzerinden M-Flash sekmesinden güncelleyeceksiniz. İnternette birçok video var.

Korkacak bir şey yok. Anakart modelinizine uygun son tarihli (beta olmasın) BIOS dosyasını indirip flash belleğe atacaksınız ve BIOS üzerinden M-Flash sekmesinden güncelleyeceksiniz. İnternette birçok video var.

Beta olmak zorunda TPM Firmware Update geldi bu anakartlara.
En kısa zamanda da tam sürüm bios çıkacaktır.

Windows UEFI kuruluysa, ekran kartınız UEFI destekliyorsa BIOS güncelleyip CSM'yi kapatıp Secure Boot açabilirsiniz.
1758978116953.webp

msinfo'dan aldığım bilgiler bu şekilde. BIOS modu UEFI ama ekran kartını nasıl öğreneceğimi bilmiyorum.

1758978200888.webp

1758978234004.webp

Beta olmak zorunda TPM Firmware Update geldi bu anakartlara.
En kısa zamanda da tam sürüm bios çıkacaktır.
Beta olması çalışmada bir aksaklık bug gibi vs sorun çıkartır mı? Üstte denilene istinaden merak ediyorum.

Bu videoda anlatılanları adım adım uygula hiçbir sorun yaşamazsın.

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b450m_s2h/support#support-dl -> Eğer Gigabyte B450M S2H (Rev 1.X) ise resmi link bu. İşletim sistemini seçip indirebilirsin. İlgili BIOS dosyasını seçerken Beta sürümü olmamasına dikkat edin.

Dediğiniz sürümü tam olarak nereden öğrenebilirim?

Bu konuda hiç alakam olmadığı için detaylı soruyorum, yanlış anlamayın lütfen.