Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mikro

Çalışkan
Merhaba,

Elimdeki anakart Gigabyte B450M S2H modeli, Ryzen 5 3600 ile birlikte kullanıyordum, 4 senedir. Aldığımda bir kere BIOS güncellemesi yapmıştım, sonra hiç güncelleme yapmadım. Şimdi işlemcimi değiştirip Ryzen 5 5600’e yükselteceğim.

Siteye baktım, bir sürü güncelleme çıkmış. Bildiğim kadarıyla bazen bazı güncellemeleri önce yükleyip sonra diğerini yüklemek gerekiyor. Siteye bakınca kafam iyice karıştı; tarihler falan sıra halinde değil. Sizden yardım almak istedim.

• Hangi sırayla güncelleme yapmam gerekiyor?
  • Sırayla güncelleme yapmama gerek yoksa son sürümü yükleyip geçmeli miyim?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Sırayla eski sürümleri yüklemeye gerek yok, direkt olarak en son sürümü yükleyebilirsiniz. Yeterli olacaktır.
Sitede sıralamalar karışık, bazıları da beta sanırım. Bilginiz varsa hangi versiyonu indireceğimi söyler misiniz?

Zaten ara güncelleme geldiği zaman anakartın sitesinde uyarı notu oluyor. Eğer güncellemeler arası böyle bir uyarı göremiyorsanız doğrudan en son sürümü kurmanızda hiçbir sakınca yok.
Kullanıcıların güncelleme yapmasını öneririz diyen açıklamalar gördüm, o yüzden hazır işlemci değişiyorken güncellersem iyi olur.

Çözüm

Tamamdır, teşekkür ederim yardımınız için.

Siteden kontrol ettim, Q-Flash uyumluluğu için F40 güncellemesinden önce F32 güncellemesinin kurulması gerektiğini söylüyor.

Q-Flash'ı kullanıyorsanız önce F32 güncellemesini kurun, daha sonra son sürüm olan F67i sürümünü kurabilirsiniz.

Teşekkür ederim akşam güncelleyeceğim.

Son bir soru sorayım, kafama takıldı. versiyonların yanında harf olanlar beta sürüm diyorlar, bu riske girmeden F66'yı yükleyip geçebilirim değil mi?

Son düzenleme: