19750

Uzman
Makaleler
1
Gigabyte B450M S2H için yeni güncelleme çıktı 20 gün önce.

Detaylar;

• AGESA sürümü: AGESA ComboV2 1.2.0.F sürümüne yükseltilmiştir.
  • TPM 2.0 Güvenlik Açığı Düzeltmesi: TPM 2.0 modülünde bulunan "out-of-bounds read" (bellek sınırlarını aşan okuma) zafiyeti bu güncelleme ile kapatılmıştır.

Genelde AGESA sürümü yükseltildiği zaman, donanımların birbiriyle iletişimi daha iyi hale getirilir ve sistem performansı iyileşir fakat bu güncellemeyle ilgili bir yama notu bulamadım.

Güncellemek için buradan flash dosyasını indirebilrisiniz: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-S2H-rev-1x/support

O galiba genel bir sorun. Eskiden beri olan bir sey. Secure boot acip, kapatmak, bazen Windows'u ya da Linux'u brick ediyor.
Ben de ondan korkutuğum için açmayı denemedim hala. Bir sonraki temiz kurulumda denemeyi düşünüyorum. Ama Windows'u brick etmek değil direkt anakartı brick ediyor ya. Asıl sıkıntı o. Ancak bu sıkıntı eski AMD kartlarda oluyor diyorlardı. Benim kart Nvidia ama eski diye güvenemedim ben de. Şu anlık sıkıntı yok da belki Secure Boot isteyen bi oyun denk gelirse mecbur açacağız.

Bu güncellemenin performansa bir etkisi gerçekten var mı? Geçmeye değer bir güncellemeyse geçebilirim F67g sürümündeyim şu an.

Ben de ondan korkutuğum için açmayı denemedim hala. Bir sonraki temiz kurulumda denemeyi düşünüyorum. Ama Windows'u brick etmek değil direkt anakartı brick ediyor ya. Asıl sıkıntı o. Ancak bu sıkıntı eski AMD kartlarda oluyor diyorlardı. Benim kart Nvidia ama eski diye güvenemedim ben de. Şu anlık sıkıntı yok da belki Secure Boot isteyen bi oyun denk gelirse mecbur açacağız.
Geçen ben de oldu. Linux'a,Nvidia sürücüsü yüklemem için Secure Boot açmam gerektiğini iddia ettiler. Ben de açtım, sonra kapattım. Bu esnada da Windows 10'um, patladı :D. Modifiye etmiştim ve kullanıyordum uzun zamandır fakat patladı, ben de Windows 11'e geçtim direkt sıfırdan.

Bu güncellemenin performansa bir etkisi gerçekten var mı? Geçmeye değer bir güncellemeyse geçebilirim F67g sürümündeyim şu an.
AGESA sürümü de güncellendiğini için normalde performans artışı ve sistemin daha kararlı çalışması beklenir ama bu AGESA sürümü ile ilgili bir yama notu bulamadım.