Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
- Makaleler
- 17
Ekran kartın nedir? Bu sorun genelde ekran kartı UEFI desteklemediğinde oluyor diye hatırlıyorum.
Ekran kartının UEFI destekleyip desteklemediğini GPU-Z indirip kontrol edebilirsin.
Sağ alttaki kısımda eğer tik varsa ekran kartın destekliyor demektir.
Ama ekran kartın destekliyorsa ve yine de sorunu yaşıyorsan secure boot açmadan önce CSM kapattığından emin ol.
Ekran kartının UEFI destekleyip desteklemediğini GPU-Z indirip kontrol edebilirsin.
Ama ekran kartın destekliyorsa ve yine de sorunu yaşıyorsan secure boot açmadan önce CSM kapattığından emin ol.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 14
Gigabyte anakartlardaki BIOS'da birkaç ayarı değiştirince loop sorunu da oluyordu sanki. Emin olmadığım için kendisini etiketlemek istemiyorum ama Recep Baltaş sanırım biliyordu. Uykudan kafayı yemek üzereyim.Ekran kartın nedir? Bu sorun genelde ekran kartı UEFI desteklemediğinde oluyor diye hatırlıyorum.
Ekran kartın nedir? Bu sorun genelde ekran kartı UEFI desteklemediğinde oluyor diye hatırlıyorum.
Eki Görüntüle 156759
Ama ekran kartın destekliyorsa ve yine de sorunu yaşıyorsan Secure Boot açmadan önce CSM kapattığından emin ol.
Ekran kartım RX580 ve UEFI destekliyor Secure Boot'u aktif ettiğimde ekran gelmedi. Elimde olan eski ekran kartım RX570i takıp geri kapattığımda sorunum çözüldü ama aktif şekilde kullanamıyorum.
- Makaleler
- 17
@Bnymnakca biraz alakasız bir soru gibi olacak ancak RX 580 2. el mi?
Evet@Bnymnakca biraz alakasız bir soru gibi olacak ancak RX 580 2. el mi?
- Makaleler
- 17
Ekran kartının önceki sahibi mining yaptıysa VBIOS değiştirilmiş olabilir, bu sebeple de UEFI desteği gitmiş olabilir ondan sormuştum. GPU-Z indirip ekran görüntüsü atar mısın ana sayfasının?
Buyrun.
Şöyle atayımEkran kartının önceki sahibi mining yaptıysa VBIOS değiştirilmiş olabilir, bu sebeple de UEFI desteği gitmiş olabilir ondan sormuştum. GPU-Z indirip ekran görüntüsü atar mısın ana sayfasının?
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
- Makaleler
- 17
Ekran kartının VBIOS'u orijinal duruyor, UEFI desteği de var görünüyor.
BIOS'tan Secure Boot açmadan önce Platform Keys ayarını Default yaptın mı?
Evet Ondan sonra soft brick sorunu yaşadım ve yazılım attırmak zorunda kaldım. Dün akşam da csm disabled yapıp secure boot active edip kaydedince tekrar ekran almamaya başladım geri rx570i takınca da sadece bios girebilip ayarı kapatabildim ama açık şekilde de windowsa geçiş yapamadım sadece csm geri enabled yaptığımda beni windowsa aktarıyordu diğer türlü sadece biosa döndürüp durduEkran kartının VBIOS'u orijinal duruyor, UEFI desteği de var görünüyor.