Gigabyte anakartlardaki BIOS'da birkaç ayarı değiştirince loop sorunu da oluyordu sanki. Emin olmadığım için kendisini etiketlemek istemiyorum ama Recep Baltaş sanırım biliyordu. Uykudan kafayı yemek üzereyim. Yarına kadar konu çözülmez ise araştıracağım.
Ekran kartım RX580 ve UEFI destekliyor Secure Boot'u aktif ettiğimde ekran gelmedi. Elimde olan eski ekran kartım RX570i takıp geri kapattığımda sorunum çözüldü ama aktif şekilde kullanamıyorum.
Ekran kartının önceki sahibi mining yaptıysa VBIOS değiştirilmiş olabilir, bu sebeple de UEFI desteği gitmiş olabilir ondan sormuştum. GPU-Z indirip ekran görüntüsü atar mısın ana sayfasının?
Ekran kartının önceki sahibi mining yaptıysa VBIOS değiştirilmiş olabilir, bu sebeple de UEFI desteği gitmiş olabilir ondan sormuştum. GPU-Z indirip ekran görüntüsü atar mısın ana sayfasının?
Evet Ondan sonra soft brick sorunu yaşadım ve yazılım attırmak zorunda kaldım. Dün akşam da csm disabled yapıp secure boot active edip kaydedince tekrar ekran almamaya başladım geri rx570i takınca da sadece bios girebilip ayarı kapatabildim ama açık şekilde de windowsa geçiş yapamadım sadece csm geri enabled yaptığımda beni windowsa aktarıyordu diğer türlü sadece biosa döndürüp durdu