Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar iyi akşamlar, şimdi bilgisayarı topladım gücü verdim kasanın fanları, ekran kartı fanları, işlemci fanı ledler vs. hepsi çalışıyor ancak görüntü gelmiyor. Bilgisayarı kapatmaya çalıştım olmadı reset tuşuna bastım bir şey olmadı. Şu an boşta duruyor, kablosunu çekmedim ne yapmamı önerirsiniz? Yardımcı olursanız memnun olurum.

Sistem bilgileri:
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Anakart: Gigabyte B550M DS3H.

Çözüm
@floppax , Sana çok bilmiş muamelesi yapılmıyor zaten. Bir sorununu dile getirmişsin, ben de bildiklerimi sıralayarak sana tavsiyelerde bulunmuşum. Bu tavsiyeler ve sonuçları üzerine konuşmak gerekirken çok başka şeyler konuşuyoruz. Böylece konu dağılıyor. Bu da senin aleyhine olan bir şey, sonuçta sorunu olan sensin.

Aşağıya bu anakartın bütün revizyonlarına ait desteklenen işlemciler listesini linkler halinde bırakıyorum. Lütfen artık anakart-işlemci uyumsuzluğunu düşünme.

....şimdi sorun parçalardaysa ya ram ya da ekran kartıdır değil mi?
İşlemciyi takarken bir hata yapmadıysan ve pinlere zarar vermediysen, muhtemelen RAM veya ekran kartı kaynaklıdır. Ancak bunun dışında başka nedenler de olabilir. O yüzden sana tavsiyelerimi sıralarken en basitinden başlayarak sıraladım.

Sen onları dene, denediğin şeylerin sonuçlarına göre konuşmaya devam edelim.

Anakartın ve işlemcinin uyumlu olduğunu gösteren CPU listeleri:

Rev. 1.0/1.1/1.2/1.3:

Rev. 1.4:

Rev. 1.5:

Rev. 1.7:
  • Görüntü almak için kullandığın HDMI veya DP kablosunun ekran kartına takılı olduğundan emin ol.
  • Bilgisayardan gücü kes, PSU'daki anahtarı kapat, sonra bilgisayarın açma tuşuna yaklaşık 20 saniye basılı tut, bu sayede statik elektriği boşaltmış olursun. Sonrasında bilgisayarı açmayı dene.
  • Eğer bilgisayarı henüz yeni toplamadıysan, yani bu sorundan önce görüntü geliyor idiyse ve BIOS'tan XMP açtıktan sonra bu sorunu yaşadıysan BIOS sıfırla. BIOS sıfırlamak için bir tornavidayı anakart üzerindeki CLEAR CMOS pinlerine aynı anda temas edecek şekilde temas ettir ve ortalama 2-3 saniye bekle ve sistemi açmayı dene.
  • Eğer bilgisayarı yeni topladıysan ve ilk çalıştırmada bu sorunu yaşıyorsan ve RAM'lerin birden fazla modül ise, yani örneğin 2x8GB şeklinde kullanıyorsan, önce RAM'leri sök ve RAM pinlerini yavaşça bir silgi ile sil, sonra bütün RAM'leri tek modül olacak şekilde sırayla bütün slotlarda dene. RAM'lerde problem olabilir.
  • Eğer hala çözülmediyse, ekran kartının anakarta tam olarak takılı olduğundan ve güç kablosunun da tam olarak takılı olduğundan emin ol

Anakart-işlemci uyumunda sıkıntı olabilir mi?
Aynı anakartı ve işlemciyi kullanıyorum. İkisi normalde uyumlu. BIOS sürümün çok eski ise belki bu sorun olabilir ve BIOS güncellemek sorunu çözebilir. Ama bunu en son düşünebiliriz. Sen yukarıda önerdiklerimi sırayla dene.

Aynı anakartı ve işlemciyi kullanıyorum. İkisi normalde uyumlu. BIOS sürümün çok eski ise belki bu sorun olabilir ve BIOS güncellemek sorunu çözebilir. Ama bunu en son düşünebiliriz. Sen yukarıda önerdiklerimi sırayla dene.

B550 serisi direkt R5 serilerine uyumlu şekilde geliyor. BIOS güncellemesine gerek kalmadan işlemciyi kullanabilir.

Anladım hocam da revizyonuna bile baktım Ryzen 5 5600 için desteklemiyor yazmış. Sizde tak çalıştır şeklinde görüntü geldi mi?

B550 serisi direkt R5 serilerine uyumlu şekilde geliyor. BIOS güncellemesine gerek kalmadan işlemciyi kullanabilir.

Anladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bunu belirtmiştim. Aynı anakartı ve işlemciyi kullandığımı da belirtmiştim.

Anladım hocam da revizyonuna bile baktım Ryzen 5 5600 için desteklemiyor yazmış. Sizde tak çalıştır şeklinde görüntü geldi mi?

Anladım.
Başka ne diyebilirim bilmiyorum. Tavsiyeleri uygulamıyorsun. Kolay gelsin.

Evet bunu belirtmiştim. Aynı anakartı ve işlemciyi kullandığımı da belirtmiştim.

Başka ne diyebilirim bilmiyorum. Tavsiyeleri uygulamıyorsun. Kolay gelsin.

Tavsiyeleri elbette uygulayacağım, yani sadece desteklemiyor diye gördüm yazmışım. Çok bilmiş bir insan olsam neden konu açayım hocam yardım istiyorum gördüğünüz gibi. Tanıdık birisi var yarın ona gösterteceğim. Hocam şimdi sorun parçalardaysa ya RAM ya da ekran kartıdır değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@floppax , Sana çok bilmiş muamelesi yapılmıyor zaten. Bir sorununu dile getirmişsin, ben de bildiklerimi sıralayarak sana tavsiyelerde bulunmuşum. Bu tavsiyeler ve sonuçları üzerine konuşmak gerekirken çok başka şeyler konuşuyoruz. Böylece konu dağılıyor. Bu da senin aleyhine olan bir şey, sonuçta sorunu olan sensin.

Aşağıya bu anakartın bütün revizyonlarına ait desteklenen işlemciler listesini linkler halinde bırakıyorum. Lütfen artık anakart-işlemci uyumsuzluğunu düşünme.

....şimdi sorun parçalardaysa ya ram ya da ekran kartıdır değil mi?
İşlemciyi takarken bir hata yapmadıysan ve pinlere zarar vermediysen, muhtemelen RAM veya ekran kartı kaynaklıdır. Ancak bunun dışında başka nedenler de olabilir. O yüzden sana tavsiyelerimi sıralarken en basitinden başlayarak sıraladım.

Rev. 1.0/1.1/1.2/1.3:

Rev. 1.4:

Rev. 1.5:

Rev. 1.7:

Çözüm
@floppax, Sana çok bilmiş muamelesi yapılmıyor zaten. Bir sorununu dile getirmişsin, ben de bildiklerimi sıralayarak sana tavsiyelerde bulunmuşum. Bu tavsiyeler ve sonuçları üzerine konuşmak gerekirken çok başka şeyler konuşuyoruz. Böylece konu dağılıyor. Bu da senin aleyhine olan bir şey, sonuçta sorunu olan sensin.

Rev. 1.0/1.1/1.2/1.3:

Rev. 1.4:

Rev. 1.5:

Rev. 1.7:

Sorun çözüldü, çözüldü atıyorum teşekkürler.