Çözüldü Gigabyte B550M S2H, Ryzen 5 5500 destekliyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deren
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 514
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deren

Uzman
Benim şu anki Ryzen 5 5500 işlemcimiçin anakartın desteklediği işlemciler listesinde N/A yazıyor, o zaman desteklenmiyor demek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benim şu anki Ryzen 5 5500 işlemcimde de N/A yazıyor, o zaman desteklenmiyor demek mi?

Ryzen 5 5500'ü destekliyor yanlış bilgi yaymayalım.
İşlemciniz APU olmadığından N/A yazıyor.
Sürüm F14 BIOS itibarıyla destek gelmiş.
Şu an da F19D BIOS sürümünde anakart.
Ryzen 5 1500X ise işlemci destek listesinde mevcut değil.
PC açıldığıında klavye ışıkları yanmıyorsa ve monitör uyku moduna geçiyorda sorun BIOS dur.

Tekrardan teşekkürler iyi geceler.

Hocam bana gönderdiğiniz indirme linki açılmıyor sitelerinde de bulamadım. Rica etsem tekrar gönderir misiniz?

Tekrardan teşekkürler iyi geceler

Hocam bana gönderdiğiniz indirme linki açılmıyor sitelerinde de bulamadım. Rica etsem tekrar gönderir misiniz?

Rufus ile USB'yi FAT32 ve MBR olarak formatlayın ve daha sonra sadece Gigabyte. Bin dosyasını belleğe kopyalayın. O dosyadan başka dosya olmasın USB'de varsa da silin yoksa flashback çalışmayabilir.

Sorun olursa diye anakartınızın orijinal sayfasını da bıraktım.
Yukarıdaki dosyada sorun yaşarsanız aşağıdaki siteden tekrar flashlama yaparsınız.

Hocam teşekkürler. Ben de anakartın sitesinden girip indirdim. Tekrardan teşekkürler yardımınız için, geriye parçaları takıp test etme kaldı.

Tekrardan teşekkürler iyi geceler

Qflash Plus bundan ibaret USB FAT32 ve MBR olarak formatlayın.
Sonra o size gönderdiğim dosyanın içindeki Gigabyte. Bin dosyasını formatladığınız USB'ye atacaksınız. USB de o dosyadan başka dosya olmasın.
Sonra USB'yi belirtilen porta takıp qflash Plus düğmesine basacaksınız olay bu kadar.

Hocam teşekkürler. Ben de anakartın sitesinden girip indirdim. Tekrardan teşekkürler yardımınız için, geriye parçaları takıp test etme kaldı.

Ben size hazır olarak attım BIOS dosyasını Garanti olsun diye orijinal dosyayı da koydum.
Sadece Gigabyte. Bin dosyasını USB'ye kopyalamanız ve USB nizin FAT32 ve MBR olması yeterli.
F19D şeklinde gelen BIOS dosyayla USB flashback yapamazsınız.
Dosyanın ismini Gigabyte. Bin olarak değiştirmeniz gerekiyor.

Ayarladim onlari hocam tekrardan teşekkürler.

Parçaları takmadan da flashback yapabilirsiniz.

Sonuçtan haberdar edin.
Ve tabii unutmadan eğer donanımlar takılı halde yapacaksanız R5 5500 işlemciniz ile yapın bu işlemi.
Eski işlemciyle filan boşa uğraşmayın.

Flash ile yaptim, 24 ve 8 pin kablolarini bagladim anakarta 5-6 dk bekledim isik sondukten sonra da sistemi kapadim. En kisa sürede sonucu haber verecegim.

Flash ile yaptim, 24 ve 8 pin kablolarini bagladim anakarta 5-6 dk bekledim isik sondukten sonra da sistemi kapadim. En kisa sürede sonucu haber verecegim.

Son sürüm BIOS yazdırdınız değil mi?
Bende de Gigabyte A520mh anakart mevcut donanımlar takılı haldeyken bu şekilde güncellendi BIOS.
Donanımların takılı olup olmaması fark etmiyor.
Qflash Plus donanımsal hasar yoksa her şekilde güncelliyor BIOS'u.

Evet son sürüm kurdum, parçalar sıfırdır yani sıkıntı olmaz diye umuyorum.

Parçaları takın sonucu söyleyin.
Ayrıca sorun olsa bile donanımlar takılı haldeyken bile tekrar yapabilirsiniz bu işlemi.
Hatta işlem esnasında elektrik gitse bile yeniden flashlama yapmanız mümkün.
Yeni işlemcinizi (R5 5500 ü) kullanın artık. Eski işlemcinizi de rafa kaldırabilirsiniz.

Sonuç nedir görüntü aldınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…