Bütçe
8.000 TL

RedRavix

Uzman
Dostlar sizce bu işlemciye hangi anakartı almalıyım? Bütçem 8.000 TL olduğu için bu 2 anakart gözüme çarptı.

Oyun oynayacaksan, BIOS stabilitesi önemli. Şu an orta segmentte zirvede ASUS B850M-K ve Gigabyte B850M-Force var. Üst segment de MSI de alınabilir, tabii her modeli değil. İkisi de 1DPC model, yani 2 RAM slotuna sahip. RAM ayarı için daha gelişmiş BIOS ara yüzü var. MSI'nin orta segmentte BIOS'u çok stabil değil. RAM'lerin CL36 falansa zaten MSI'ye yaklaşma. M-Force alıp geçin derim.

Son düzenleme:
Oyun oynayacaksan, BIOS stalitesi önemli. Şu an orta segmente zirve ASUS B850M-K ve Gigabyte B850M-Force var. Üst segmentde MSI de alınabilir, tabii her modeli değil. İkisi de 1DPC model, yani 2 RAM slotuna sahip. RAM ayarı için daha gelişmiş BIOS ara yüzü var. MSI'nin orta segmentte BIOS'u çok stabil değil. RAM'lerin CL36 falansa zaten MSI'ye yaklaşma. M-Force alıp geçin derim.
Parçaları yavaşa toplayamaya başladım şuan elimde Kingston 23 GB (2X16) Beast Black Expo 5600Mhz CL36 DDR5 ram var. MSI için dedikleriniz şaşırttı :)

Force bir tık daha iyi ama BIOS tarafında ASUS daha iyi. Fiyat farkı zaten aralarında var ben. Ben geçen ay aldım 5. 000 TL'ye geldi(500TL MaxiPuan vardı yoksa 5.500 TL'ye aldım) Force ise bayağıdır 7 bin bandında.