Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wiz3D

Üyecik
Merhaba,

Recep hocam videoda Gigabyte anakartlarda Secure Boot'u aktifleştirirken brick sorunu oluşabilir diyor. Bu anakarta sahip olup Secure Boot'u aktifleştirirken herhangi bir sorun yaşayanınız var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şuanda F32 sürümünü kullanıyorum ve birazdan F35'e güncelleyeceğim. 2023 yılında almıştım, sanırım ilk çıkanıydı (rev. 01) ve hiç bir sorun yaşamadım bugüne kadar. Ne secure boot ne de başka bir konuda.

1754764377232.webp
Aktif kullanıyorum, hiçbir sorun olmadı.

Sadece küçük bir olay yaşadım. Battlefield 6 açarken "Secure Boot aktif edin" uyarısı çıktı. BIOS'a girdiğimde zaten aktifti. Devre dışı bırakıp tekrar aktif ettim. Sonra aktif oldu.
Anakart: Gigabyte B760 Gaming X.

Gigabyte B650M-DS3H kartlarda BIOS güncellemesinden ya da Secure Boot açmaya bağlı ayarlardan sonra kartın brick olduğu durumlar bildirilmiş, ama sadece Secure Boot açmakla bu modelin brick olduğu kesinleşmiş yaygın bir rapor yok.

Bir Reddit kullanıcısı B650M-DS3H (rev. 1.0) kartının BIOS’u F8a sürümüne güncelledikten sonra siyah ekran ve hiçbir USB aygıtının ışık almamaya başladığını, CMOS sıfırlama ve diğer yöntemlerin de işe yaramadığını yazmış.

Secure Boot açmadan önce:
  • BIOS’u en son kararlı sürüme güncelle.
  • CSM desteğini kapat.
  • Windows’un UEFI modda kurulu olduğundan emin ol.

Şuanda F32 sürümünü kullanıyorum ve birazdan F35'e güncelleyeceğim. 2023 yılında almıştım, sanırım ilk çıkanıydı (rev. 01) ve hiç bir sorun yaşamadım bugüne kadar. Ne secure boot ne de başka bir konuda.

1754764377232.webp

Çözüm