SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Herkese selam,

Gigabyte B650M S2H anakartta FA5 BIOS sürümünden FA6g sürümüne güncelleme yaptığımdan beri ''Shift + yeniden başlat'' kombinasyonu ile güvenli moda giremiyorum. Güncelleme sonrası başladığını varsayıyorum, çünkü önceden bir iki kere sorunsuz girebilmiştim diye hatırlıyorum. Baktığında mavi ekranda ''Sorun gider'' kısımları geliyor sonra mouse ve klavye görmemeye başlıyor. Basit bir çözümü vardır belki diye sormak istedim.

Gigabyte anakartım ve bitmeyen sorunları diyelim.

Son düzenleme:
Sonunda kucuk harf bulunmayan baska guncel bir BIOS surumu kurun. Sonunda kucuk harf bulunan surumler, Gigabyte'da beta BIOS oluyor.
Farkındayım fakat oyunlardaki frame pacing görüntü bozulması sorunuma çözüm ararken bu güncellemeyi yapmamız gerekti. Ayhan hocam da iki gün kadar BIOS ayarı verdi hepsi boşa gitmesin şimdi. Harici bir çözüm varsa denemek isterim.

https://techolay.net/sosyal/konu/gi...-anakartin-bios-ayarlari-nasil-olmali.155463/

Son düzenleme:
Herkese selam,

Gigabyte B650M S2H anakartta FA5 BIOS sürümünden FA6g sürümüne güncelleme yaptığımdan beri ''Shift + yeniden başlat'' kombinasyonu ile güvenli moda giremiyorum. Güncelleme sonrası başladığını varsayıyorum, çünkü önceden bir iki kere sorunsuz girebilmiştim diye hatırlıyorum. Baktığında mavi ekranda ''Sorun gider'' kısımları geliyor sonra mouse ve klavye görmemeye başlıyor. Basit bir çözümü vardır belki diye sormak istedim.

Gigabyte anakartım ve bitmeyen sorunları diyelim.
BIOS güncellemesi ile alakalı değil, son Windows güncellemelerinden biri WinRE ortamını bozdu. Linkteki makaleyi okuyup bahsedilen Windows güncellemesini yüklemeniz gerekiyor.

Ayrıca GIGABYTE'da son harfi küçük olan BIOS sürümleri beta BIOS diye biliyorum. Stabile geçmenizi tavsiye ederim. Zaten bol bol BIOS sorunları ile bilinen bi markanın beta BIOS'unu çok spesifik bir şey için olmadığı sürece kullanmaya gerek yok, baş ağrısı yapar.

Harici bir çözüm varsa denemek isterim.
GIGABYTE'da var mı bilmem ama benim ASUS anakartta profil yedekleme var. Tüm BIOS ayarlarımı BIOS update yapmadan önce flash belleğime aktarıyorum ASUS User Profile kısmından. BIOS güncellemesi yapıldıktan sonra flash bellekten dosyayı seçip tüm ayarlarımı tek tık ile geri getiriyorum.
Muhtemelen sizin anakarttada vardır bu özellik.

BIOS güncellemesi ile alakalı değil, son Windows güncellemelerinden biri WinRE ortamını bozdu. Linkteki makaleyi okuyup bahsedilen Windows güncellemesini yüklemeniz gerekiyor.
Teşekkürler deneyeceğim.

@BerkayZ87 @prime Haftasonu hayatımda ilk defa BIOS'da ince ince ayar yaptım. Yine de masaüstü geldi. Ayhan hocam ile o riski aldıktan sonra beta sürümü kaynaklı bir sorun çıksa bile Q-Flash ile eski kararlı sürüm olan FA5'e geçebiliriz diye düşünüyorum. O yüzden şimdilik böyle bırakıyorum.

@BerkayZ87 @prime Haftasonu hayatımda ilk defa BIOS'da ince ince ayar yaptım. Yine de masaüstü geldi. Ayhan hocam ile o riski aldıktan sonra beta sürümü kaynaklı bir sorun çıksa bile Q-Flash ile eski kararlı sürüm olan FA5'e geçebiliriz diye düşünüyorum. O yüzden şimdilik böyle bırakıyorum.
Benimde timing master @Ayhan Dönmez ile uzunca RAM timing ayarlaması yapmışlığım var. 10 15 kere clear CMOS yapmıştım sanırım :D
GIGABYTElarda kesinlikle önermiyorum beta BIOS kullanılmasını, stabil diye yayınladıkları bile ne kadar stabil herkes görüyor. Ayhan hocam belki beta sürümde AGESA updatei gelmiştir diye beta sürüm kurdurmuş olabilir sana.

Şuan yaşadığın sorun Microsoft ile alakalı, yukarıdaki makaledeki sürüm numaralı güncellemeyi kurarsan sorunun çözülecektir.

Benimde timing master @Ayhan Dönmez ile uzunca RAM timing ayarlaması yapmışlığım var. 10 15 kere clear CMOS yapmıştım sanırım :D
GIGABYTElarda kesinlikle önermiyorum beta BIOS kullanılmasını, stabil diye yayınladıkları bile ne kadar stabil herkes görüyor. Ayhan hocam belki beta sürümde AGESA updatei gelmiştir diye beta sürüm kurdurmuş olabilir sana.

Şuan yaşadığın sorun Microsoft ile alakalı, yukarıdaki makaledeki sürüm numaralı güncellemeyi kurarsan sorunun çözülecektir.
https://techolay.net/sosyal/konu/gi...ta-surumu-denenebilir-mi.155358/#post-1412766 -> Evet ben bios sürümleri ve açıklamalarını paylaştım o da AGESA 1.2.0.3g'yi önermişti. (FA6g)

Valla iki gün eve kapandım, dört beş kere 1.5 saatlik ZenTimings testi yapmamız gerekti ama sonunda 1.5 saat hata vermeden kullanabileceğim ayarları elde edebildik. Şükür Clear Cmos falan da yapmam gerekmedi hiç.

https://techolay.net/sosyal/konu/gi...-anakartin-bios-ayarlari-nasil-olmali.155463/ -> Baksana 25 sayfa konuşma olmuş. Haftasonu mahvolduk.

Sadece güvenli moda giremiyorum şu anlık. Onu da attığın Windows linki ile çözeceğim inşallah.:D

Son düzenleme:
https://techolay.net/sosyal/konu/gi...ta-surumu-denenebilir-mi.155358/#post-1412766 -> Evet ben bios sürümleri ve açıklamalarını paylaştım o da AGESA 1.2.0.3g'yi önermişti. (FA6g)

Valla iki gün eve kapandım, dört beş kere 1.5 saatlik ZenTimings testi yapmamız gerekti ama sonunda 1.5 saat hata vermeden kullanabileceğim ayarları elde edebildik. Şükür Clear Cmos falan da yapmam gerekmedi hiç.

https://techolay.net/sosyal/konu/gi...-anakartin-bios-ayarlari-nasil-olmali.155463/ -> Baksana 25 sayfa konuşma olmuş. Haftasonu mahvolduk.

Sadece güvenli moda giremiyorum şu anlık. Onu da attığın Windows linki ile çözeceğim inşallah.:D
Beta BIOS'ta problem yok da Gigabyte direkt sorunlu, sendeki model direkt tek başına sorun. Bunu satıp b850-force geç Gigabyte istiyorsan. Frame pacing niye olur neden olur bilmem, monitör kaynaklı değil, ekran kartı kaynaklı da değildir değiştin zaten. Tekrar konu aç tartışılsın bence bu durum. Bu RAM ayarları çok ciddi fark etmesi lazım CapFrameX adlı programla ölçersen anlayacaksın ortalama FPS, %1 ve %0.1 uçmuş olması lazım sende şu anda, ama ona rağmen hiçbir şey hissetmedim neredeyse dediğin için bu anakartı sat kurtul :D @SunseTTime

Geçen del tuşu ile girmiyor muydun BIOS'a bu arada, neden shift yeniden başlat ile girmeye çalışıyorsun, 1 kere bile girmedim o şekilde, yalan olmasın @SunseTTime

Yani şöyle düşün, 15-20 FPS artıyor, %1 %0.1 değerler %25-30 artış gösteriyor ve hiçbir şey hissetmedim diyorsun. Bu sana ne kadar normal geliyor, bu anakart çok giriş seviyesi, sadece SS alıp 6400 6600 açtım diye oraya buraya atarsın belki 1 dpc diye ama verim alamazsın alamıyorsun belli ki.