SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Herkese selam,

Gigabyte B650M S2H anakartta FA5 BIOS sürümünden FA6g sürümüne güncelleme yaptığımdan beri ''Shift + yeniden başlat'' kombinasyonu ile güvenli moda giremiyorum. Güncelleme sonrası başladığını varsayıyorum, çünkü önceden bir iki kere sorunsuz girebilmiştim diye hatırlıyorum. Baktığında mavi ekranda ''Sorun gider'' kısımları geliyor sonra mouse ve klavye görmemeye başlıyor. Basit bir çözümü vardır belki diye sormak istedim.

Gigabyte anakartım ve bitmeyen sorunları diyelim.

Son düzenleme:
Beta BIOS'ta problem yok da Gigabyte direkt sorunlu, sendeki model direkt tek başına sorun. Bunu satıp b850-force geç Gigabyte istiyorsan. Frame pacing niye olur neden olur bilmem, monitör kaynaklı değil, ekran kartı kaynaklı da değildir değiştin zaten. Tekrar konu aç tartışılsın bence bu durum. Bu RAM ayarları çok ciddi fark etmesi lazım CapFrameX adlı programla ölçersen anlayacaksın ortalama FPS, %1 ve %0.1 uçmuş olması lazım sende şu anda, ama ona rağmen hiçbir şey hissetmedim neredeyse dediğin için bu anakartı sat kurtul :D @SunseTTime

Geçen del tuşu ile girmiyor muydun BIOS'a bu arada, neden shift yeniden başlat ile girmeye çalışıyorsun, 1 kere bile girmedim o şekilde, yalan olmasın @SunseTTime
Bir hata bir hata gençliğime mal oldu... :D

Sesli okuyun.

Valla sorunun ne kaynaklı bılmıyorum ama o kartı çöpte bulsam almazdım, üstüne para vermelerı lazım o zaman belkı düşünürsün.
Tek bildiğim A sınıfı giriş, B orta deniyordu. Hazır sistemdi zaten değiştirmedim arkadaş da kullanıyordu malum. O memnun ara sıra drop yese de. :D

Tek bildiğim A sınıfı giriş, B orta deniyordu. Hazır sistemdi zaten değiştirmedim arkadaş da kullanıyordu malum. O memnun ara sıra drop yese de. :D
Sana X870E APEX+ 1600w titanium + 1440p 480 Hz OLED + 5080 Super + 6600 c26 2x16 bir de 1000 VA 2000 VA Online UPS takmadan sorununu çözemeyeceğiz diye düşünüyorum

Sana X870E APEX+ 1600w titanium + 1440p 480 Hz OLED + 5080 Super + 6600 c26 2x16 bir de 1000 VA 2000 VA Online UPS takmadan sorununu çözemeyeceğiz diye düşünüyorum
Çıplak VRM iyi bir kart değil.

Çıplak VRM iyi bir kart değil.
Giriş seviye anakartlar arasında B650M-R en iyisi gibi. Fiyat olarakta diğerlerinden uygundu bi ara hep. En azından çıplak VRM değil, çoğu giriş seviye B650 kartta tek M.2 slotu ve 1Gbps LAN portu varken, bunda 2x M.2, 2.5Gbps LAN portu var.

Valla frame pacing sorunu deyince doğru düzgün rapor bile çıkmıyor. Direkt anakart kaynaklı bir sorun olsa illaki bir iki kişi benim gibi sorun yaşar konu açardı diye düşünüyorum. Ev elektriği bende ağır basıyor. Mesela hatırladığım bir olaydan bahsedeyim;

Rx 9060 xt ve 5600mhz ram varken cs2 testi yapıp ince ayar yapıyordum. Bir 10 15dk yağ gibi akıcı oynadığımı hatirliyorum. Sonra yine bozulmuştu. Zaten bizimkilere çok demişimdir bir iyi bir kötü diye. Ama tabii nedir arkadaşın evine götürdüğümde aynı drop stutter sorunu devam ediyordu. Öyle olunca elektrik sorununu da elemiştim. O ram ve ekran kartını çıkarıp ondaki 3070ti ve 6000mhz rami taktiğimizda sıfır ayar ile kaymak gibi akmisti cs2.

Zaten buna istinaden eski ram ve ekran kartını iade edip 6000mhz cl30 yeni ram ve 5060ti almıştık ya..

Gel gör ki stuttering drop kalmadı ama frame pacing can sıkıcı bir şekilde devam ediyor. Monitor 240Hz oyunu 238fps cap gsync vsync r6 oynuyorum yağ gibi akıyor. Fps sınırsız iken yine frame pacing oluyor ya da 239 241 sabitledigimde ekran yırtılması gibi piksellenme oluyor ekranın farklı farklı yerlerinde.

Düşün yani bu en iyi çalışıyor dediğim oyun. Çalışıyor evet ama benim ince ayarlar ile... Bu ayarlarin işe yaramadığı oyunlardan bahsetmiyorum bile. Mesela BF5. Kac aydır BF6 gelsin diye bekliyordum BF5'i böyle görünce o da öyle olacak diye almadım bile.

Bu da Sunset'in kaderi işte :D

Anakart, psu degistiririm ama takamam pc ci de yok tanıdık. O yuzden bekletiyorum.

Frame pacing kesin olarak şundan kaynaklı demek mümkün değil.
Depolama birimi olarak ne vardı sende?
BF6 Redsec deneme şansın var mı birde?
LEXAR LNM610 1TB M.2 NVMe Okuma 3300MB / Yazma 2600MB SDD -LNM620X512G-RNNNG

Valla inan ki yeni oyun alıp denemekten yoruldum. O da kusurlu olur, indirdiğimiz ile kalırız. Çalıştığı haliyle sadece R6 ve Starwars BF2 oynayacağım. Beklentiyi düşürdüm artık.